Med lyxig industrikänsla

24 mars 2022

I Sundbyberg strax utanför Stockholm är Skandia Fastigheter i full gång med projektet Koppartråden. Historiska ytor som fått en uppgradering till moderna lokaler men med en bevarad charm. ”Känslan ska vara lyxig industrikänsla från det att du kliver in i entrén och sedan hela vägen upp genom fastigheten”, säger Annette Johansson, uthyrare på Skandia Fastigheter.

I centrala Sundbyberg grundade Max Sievert Kabelfabriken år 1888. Den växte snabbt till Europas största kabeltillverkare och när tillverkningen flyttade till annan ort i början av 1980-talet stod de historiska byggnaderna kvar. Fastigheterna förvärvades av Skandia Fastigheter som hade ett tydligt mål. 

”Här finns allt”

– När vi skapade konceptet Koppartråden ville vi inte bara ersätta gammalt material med nytt. Vi ville skapa en mötesplats med möjlighet för hyresgästen att sätta sin egen prägel på sitt kontor, med öppen planlösning och industrikaraktär som bas. Entréplanet i huset gör vi dessutom levande och välkomnande med en bemannad reception, flera fastighetsgemensamma mötesrum och en modern restaurang med ekologiskt/närodlat tema. Kort sagt gör vi rum för fler. Med luftiga, sociala och hållbara miljöer har vi lagt grunden för kreativitet och arbetsglädje, säger Annette Johansson, uthyrare på Skandia Fastigheter AB.

Känslan ska vara lyxig industrikänsla från det att du kliver in i entrén och sedan hela vägen upp genom fastigheten. 

Koppartråden ligger i ett av Storstockholms absolut bästa kommunikationslägen med bara fem minuter till Odenplan. Det ligger också granne med Sundbybergs Centrum vilket innebär att man tar sig hit, till mötet eller till stan på ett ögonblick. 

– Här finns allt; t-bana, pendeltåg, tvärbana, Mälarbanan, bussar till Stockholms innerstad och även närhet till Flygbussarna. För den bilburne är det ett bra läge mellan E4 och E18. Detta tillsammans med natur och vatten runt hörnet, samt området Fabriksparken - Sundbybergs nästa pulserande hub, som vi utvecklar med padelbana, massvis av aktiviteter och kända restauratörer som Paul Svensson och Tareq Taylor.

Hållbar standard

Här erbjuder Skandia Fastigheter toppmoderna, hållbara och hälsofrämjande lokaler med en takhöjd på närmare 3,5 meter och stor industri-charm. Lokalerna kommer att vara yteffektiva med modernt ytskikt men man har varit noga med att bevara just charmen från den gamla tidens industrier.

– Det är den nya tidens teknik som verkligen leder vägen mot hållbar utveckling. Det har vi tagit fasta på genom fastighetsel från vind och vatten, smarta materialval, takpark och energieffektivisering. Resultatet är ett modernt, gammalt kontorshus som med sin miljöcertifiering enligt BREEAM Very Good kommer att stå redo även för kommande generationer. Huset kommer dessutom att erbjuda hälsosamma arbetsmiljöer på en ovanligt hög nivå, genom hälsocertifieringen WELL, konstaterar Annette Johansson.

Totalt har fastigheten en yta på 12 000 kvadratmeter och på entréplanet har man kommit väldigt långt i diskussionerna med en aktör. Kvar finns idag plan 1-3 där man för dialog med ett antal intressenter. Respektive plan är på cirka 3 100 kvadratmeter men det finns möjlighet att dela av våningsplanen för 2-3 aktörer. 

– Ytorna kommer vara flexibla. Gällande standarden på materialval av exempelvis textilmattor och glaspartier har vi satt en väldigt fin, modern och hållbar standard i samarbete med Kanozi Arkitekter. Känslan ska vara lyxig industrikänsla från det att du kliver in i entrén och sedan hela vägen upp genom fastigheten.

”Hälsa är ett viktigt tema”

Koppartråden erbjuder såväl bil- och cykelparkering och möjlighet till elbilspool i anslutning till fastigheten. Med närheten till Sundbybergs centrum har man tillgång till butiker, restauranger och annan service. 

– Hälsa är ett viktig tema för oss, varför vi har inrättat en aktivitetspark utanför fastigheten, där boende och, hyresgäster kan spela pingis, padel och basket. Foodtrucks kommer att vara parkerade i parken under det månader då man vill äta lunch ute. Om inte detta är gott nog, finns stora aktörer som SATS och Friskis och Svettis runt knuten. Sundbyberg myllrar också av härliga och bra restauranger där man kan stanna till för en after work. Bland annat har vi vår nyöppnade vinbar Esplanaden 3, där man kan prova viner och äta goda tapas. Kika gärna in på vår hemsida för Koppartråden och ta reda på mer, avslutar Annette Johansson.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.