Rätt växter på kontoret

29 oktober 2020

De flesta av oss har nog flera krukväxter hemma, men hur ser det ut med de gröna inslagen på din arbetsplats? Kanske är det dags att se dig omkring – gröna växter kan nämligen göra dig mer produktiv på jobbet. Kolla in Plantagens 5-i-topp!

plantagen_webben.jpg
Bilder: Plantagen

Att omge sig med växter i hemmet får oss bevisligen att må bättre, forskning har gång på gång visat att växter både renar luften inomhus och hjälper oss att känna oss gladare och mindre stressade. Men hur ser det ut på din arbetsplats? Skralt på växtfronten? Ställ dit en svärmorstunga eller fredskalla! Vissa gröna växter tillför nämligen syre till luften och ökar produktiviteten. Här är fem växter du borde ha omkring dig på jobbet varje dag:

5 gröna växter du borde ha på kontoret

1. Fredskalla

Fredskallans vita blommor gör den till en av de vackraste luftrenande växterna. Fredskallan klarar av både ljus och mörkare omgivningar och kan därför lika gärna stå i ett fönster som inne i ett rum. Finns i olika storlekar, en mindre variant får plats på skrivbordet medan en större kan stå för sig själv i en större kruka.

2. Guldpalm

En stor palmväxt ger liv åt en kontorsyta. Guldpalmen behöver inte mycket vatten och är lätt att sköta om – perfekt för ett kontor alltså!

3. Gullranka

Gullrankan är lätt att sköta om och dess gulgröna blad blir ett vackert inslag på kontoret.

4. Paradisträd

Paradisträd är en tålig och lättskött suckulent som kan stå både i fönstret eller i en hylla. Paradisträdet finns i många olika färger och varianter.

5. Svärmorstunga

Klassisk växt storlek mindre som passar fint på skrivbordet, i mörkare hörn eller i fönstret. Tålig och enkel att sköta om, klarar sig därför bra på kontoret över helgen.

Källa: Plantagen


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.