Nytt centrum för proffshandel

9 januari 2018

Västerhuset vill skapa ett proffshandelskluster på södra Ljungarum i Jönköping på fastigheten Älghunden 1 som de förvärvade av Schenker för en tid sedan. Redan nu är intresset stort för Exit 94 och en aktör är redan klar för inflyttning i februari 2018.

Exit 94.jpg
Exit 94

Exit 94 är den nya samlingspunkten för proffsen. Här ska du enkelt svänga av från E4:an vid avfart 94 och ta dig till Industrigatan 18 eller nu mera kallad Exit 94. När Södra Munksjön växer fram med bostäder, restauranger, kontor, växer också ett nytt centrum för proffshandel upp på Ljungarums industriområde. Här ska det bli ett kluster av proffshandel som ska dra nytta av varandra.

Björn Karlsson, VD på Västerhuset: 

- Vi tror på detta läge för proffshandel; mycket tack vare tillgängligheten. Hyresnivån kommer vara konkurrenskraftig då vi kan anpassa den befintliga terminalhallen på ett effektivt sätt. Hittills upplever jag att vi fått medhåll om detta från potentiella hyresgäster.

Redan nu är Woody klara som första hyresgäst och de slår upp portarna till sin nya  byggvaruhandel under våren 2018. Totalt har de tecknat sig om en yta på drygt 3 600 kvm butik och lager och det är Quadrent som har gjort uthyrningen på uppdrag av Västerhuset.

- Vi vill vara med och utveckla näringslivet i Jönköping genom ändamålsenliga lokaler och att få vara med och utveckla en fastighet med så stor potential tycker vi så klart är jätteroligt, säger Anders Mårtensson, lokalförmedlare på Quadrent.

Totalt finns närmare 2 400 kvm yta kvar i byggnaden som kan fördelas upp på ett antal mindre lokaler. Redan nu är arbetet igång med att ställa om lokalerna samt att göra om fasaden vilket ger byggnaden en mer modern känsla. Västerhuset har även ingått ett arrendeavtal med Jönköpings kommun om ytan mot Industrigatan där parkeringsplatser och grönska kommer att växa fram.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.