Nya kontorsytor till Jönköping

30 januari 2024

Fastighetsbolagen Brandtornet och Hamhus har tagit beslut om byggnation av bland annat kontor på Väster i centrala Jönköping.

Byggnationen kommer att påbörjas innan sommaren. Kvarteret Grävlingen har ett fantastiskt läge i centrala Jönköping intill Jönköping University.

Hamhus ägs av The Hamrin Foundation och ingår i Herencosfären.


Brandtornet kommer att bygga ett bostadshus med ca 190 hyresrätter och Hamhus kommer att bygga en kontorsbyggnad om ca 6 000 kvm uthyrningsbara ytor. Byggnaderna kommer tillsammans att omfatta hela kvarteret Grävlingen som idag utgörs av en markparkering. Kvarteret får ett stort gemensamt garage under mark.


- Detta är ett markområde som vi har jobbat med i snart 30 år. Vi är oerhört glada och stolta över att vara med och förädla en sådan viktig yta mitt i centrala Jönköping. Det är vår övertygelse att Jönköping, med sitt unika läge, även fortsättningsvis kommer att växa. Att få vara en del i denna utveckling av Jönköping och att tillskapa nya hyresrätter känns otroligt stimulerande, säger Joachim Nilforsen, VD på Brandtornet.


- Vi ser fram emot att kunna erbjuda nybyggda kontorslokaler av hög kvalitet med ett fantastiskt läge i centrala Jönköping intill Jönköping University. Som hyresgäst finns det möjlighet att påverka både storleken och utformningen av lokalerna, det är även möjligt att hyra flera våningsplan. Hyresgästerna kan ta del av den service som city erbjuder samt goda möjligheter att rekrytera framtidens talanger från Jönköping University, säger Simon Harrius, VD på Hamhus.


Hamhus och Brandtornet har gett PEAB i uppdrag att genomföra projektet.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.