Nya kontor invigs i Gränbystaden

22 november 2018

Uppsala kommun har en tydligt stadsutvecklingsplan för Gränbystaden och efter intensivt byggande står Gränbystadens södra del, med sina 14 000 nya kvadratmeter, redo att öppna dörrarna. Gränbystaden får med detta ett större och bredare utbud med 17 nya butiker, restauranger och 5 000 kvm kontor. Gränbystaden får också ett tillskott av upplevelser genom Nordisk films första 4DX-biograf i Sverige som öppnar 7 december.

Gränbystaden, Uppsalas andra stadskärna, fortsätter att växa och idag, den 22 november, öppnar dörrarna till den södra delen. Nya restauranger är bland annat O´Learys, Sushi Yama och La Pasta Veloce och bland de nya butikerna finns Normal, Newbie, Accent och Scorett Håkansson. Utbudet stärks även med en asiatisk delikatessbutik och en espressobar.


Atrium Ljungbergs visionen för hela Gränbystaden är att skapa en  ny, attraktiv och levande stadsdel i Uppsala.  Daniel Kvant Suber, Affärsutvecklingschef Uppsala, Atrium Ljungberg, berättar i en tidigare intervju i Lokalguiden att det gör att Gränbystaden lika mycket handlar om bostäder, arbetsplatser, kultur och spännande möten som om handel och kommersiella upplevelser.


Kan bli 40 000 kvm kontorsyta

Atrium Ljungberg väntar på besked för två detaljplaner med byggstart 2020/2021 och som innebär att man kan bygga upp emot 30 000 - 40 000 kvm kontorsyta. En tidig försäljning av de kvm är redan påbörjad trots att detaljplanerna inte vunnit laga kraft ännu, berättar Daniel Kvant Suber i samma intervju.

Levande stadsdel dygnet runt

– Vår vision är att Gränbystaden ska vara en levande stadsdel dygnet runt. Vi vill att det ska vara en plats där man kan träna innan jobbet, äta lunch och shoppa med vännerna, gå till frisören och gå på bio med familjen på kvällen. Vi är så stolta över att kunna erbjuda detta helhetskoncept i Uppsala, säger Daniel Kvant Suber, Affärsutvecklingschef Uppsala och Norra Stockholm på Atrium Ljungberg.


Den 7 december öppnar  Nordisk Film sin första svenska biograf med det innovativa 4DX-konceptet med bästa ljud, bild och bekvämlighet men också 19 olika effekter som vind, vatten, dimma, lukt, snö och kittel under fötterna för en helt ny bioupplevelse för besökarna.


Förutom det bredare utbudet av butiker, restauranger och upplevelser har Atrium Ljungberg även byggt cirka 200 hyreslägenheter och ett 12 000 kvadratmeter underjordiskt garage som ska underlätta både för de boende och Gränbystadens besökare.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.