Uppsalas andra stadskärna

8 maj 2018

I Gränbystaden utvecklar Atrium Ljungberg Uppsalas andra stadskärna. Ett projekt som pågått i många år och som fortsätter utvecklas till en dynamisk plats som lever dygnet runt. – Vi förvandlar Gränbystaden från ett externt köpcentrum till att bli Uppsalas andra stadskärna, säger Daniel Kvant Suber, Affärsutvecklingschef på Atrium Ljungberg.

 Atrium Ljungbergs vision för hela Gränbystaden är att skapa en ny, attraktiv och levande stadsdel i Uppsala. Det gör att Gränbystaden lika mycket handlar om bostäder, arbetsplatser, kultur och spännande möten som om handel och kommersiella upplevelser, berättar Daniel Kvant Suber, Affärsutvecklingschef Uppsala, på Atrium Ljungberg.

– I och med skapandet av Gränbystaden får Uppsala en prick till på kartan. Gränbystaden kommer att växa oerhört utan att konkurrera med city. Inom några år är Gränbystaden sannolikt helt integrerad med Uppsalas innerstad. Men vi har fått strida för att få ett erkännande om Gränbystaden som en andra stadskärna.

Ca 44 000 kvm kontorsyta

Atrium Ljungberg tillskapar nu 4 000 kvm kontorsyta med invigning 22 november 2018. Inflyttning kommer att ske under 2018/2019.

– Inflyttning har delvis skett redan. Vi har tre aktörer, Swedbank, Fastighetsbyrån och Revisorshuset, på plats redan.

Atrium Ljungberg väntar på besked för två detaljplaner med byggstart 2020/2021. Detaljplanerna innebär att man kan bygga upp emot 40 000 kvm kontorsyta.

– Vi påbörjar en tidig försäljning av de 40 000 kvm nu, trots att detaljplanerna inte vunnit laga kraft ännu. Jag tror nyckeln är att hitta en större aktör som tar steget att hyra redan nu, då vågar fler mindre aktörer haka på. 


Intresset har ökat enormt och vi behöver inte längre övertyga någon om Gränbystadens fördelar.


inte så tuff marknad längre

Historiskt sett har inte Gränbystaden varit en plats för kontorsarbetsplatser, menar Daniel Kvant Suber. Gränbystaden har enbart varit förknippat med handel, men nu har det skett en förändring.

– Intresset har ökat enormt och vi behöver inte längre övertyga någon om Gränbystadens fördelar. City har närheten till tågförbindelser, men utbuds- och servicemässigt ligger vi bättre till för det man nyttjar varje dag. 

Atrium Ljungberg marknadsför Gränbystaden som nästa stora kontorskluster i Uppsala. Att Gränbystaden kommer bli just det är Daniel Kvant Suber helt övertygad om.

– Hittills har vi gjort allt rätt. Vi har några vakanser kvar i de snart färdigställda ytorna. Om vi strategiskt jobbar framåt, istället för i motlut, kan vi ligga steget före. Vi investerar idag 2 miljoner kronor per dag i Gränbystaden och måste så göra varje dag fram till invigningen i november. När vi sedan tar tag i nästa del kommer vi att behöva investera ännu mer per dag på grund av tidsaspekten. Takten kommer att vara högre.

Läs mer i Magasinet Lokalguiden med utgivning vecka 20.
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.