Ny logistik i Ängelholm

8 november 2022

Catena bygger en ny logistikanläggning till Carepa – en snabbväxande leverantör av förbrukningsmaterial – vid E-city i Ängelholm, en investering om cirka 83 Mkr.

catena webben.jpg
Bild: catena

Den nya anläggningen blir cirka 7 000 kvm stor och uppförs av Catena på fastigheten Norra Varalöv 31:11 som ligger i anslutning till Carepas nuvarande lokaler som också ägs och förvaltas av Catena. Målsättningen är att anläggningen ska minst certifieras enligt BREEAM Very Good och taket förbereds för en solcellsanläggning. Ett 8-årigt avtal har tecknats med Carepa.

Catena utvecklar området E-city Engelholm, där Boozt Fashion är en stor hyresgäst, med stort fokus på hållbara lösningar och smarta samordningseffekter för framtidens handel.

Carepa är ett snabbväxande företag som erbjuder olika typer av förbrukningsmaterial till företag och arbetsplatser. Bolaget har fördubblat sin försäljning sedan 2017.

Sammanfattning

  • Anläggningens uthyrningsbara yta blir 7 000 kvm
  • Investeringen väntas uppgå till cirka 83 Mkr.
  • Investeringen finansieras via egna medel och tillgängliga krediter
  • Beräknat driftnetto uppgår till cirka 5,2 Mkr
  • Hyresgästen Carepa har tecknat ett 8-årigt hyresavtal
  • Målsättningen är att anläggningen ska minst certifieras enligt BREEAM Very Good
  • Byggnationen inleds Q3 2022 med inflyttning Q3 2023

- Den nya anläggningen är cirka dubbelt så stort som de lokaler Carepa tidigare har hyrt från oss, det känns bra att vi bidrar till Carepas tillväxtresa genom att leverera en ändamålsenlig anläggning som bättre matchar deras behov både nu och i framtiden, säger Göran Jönsson som är Catenas regionchef i Helsingborg.

- Carepa har vuxit kraftigt senaste åren och därmed behöver vi expandera vår logistikyta. Genom att flytta in i Catenas moderna logistikanläggning kan vi fortsätta vår tillväxtresa och förbättra vårt kunderbjudande, säger Mats-Ola A.Schulze, VD Carepa.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.