Nu öppnar taklandskapen i Urban Escape

28 mars 2018

Den 5 maj öppnar SUS – Stockholm under stjärnorna, AMF Fastigheters och At Six nya satsning i Urban Escape-kvarteret. SUS är en takterrass på 1 200 kvadratmeter under bar himmel som nås från Brunkebergstorg mitt i city. Taket som smygöppnade under sex helger i slutet av sommaren 2017 blir nu en permanent hela-dagen-destination på 47 meters höjd med utsikt över Stockholms takåsar och inlopp.

Stockholm under stjärnorna.jpg
Bild: AMF Fastigheter

På SUS finns två barer, en matsatsning som andas internationell streetfood, utomhusbio, gruppträningstillfällen och direktsändning av sommarens fotbolls-VM, bland mycket annat. SUS kommer att präglas av en gedigen eventaktivering flera dagar i veckan som stockholmsprofilen Victor Sanchez står bakom. Ambitionen är att skapa en folkpark med festivalstämning som är öppen från morgon till sen kväll.

- SUS är mer än en bar, vi hämtar mycket inspiration från parkhäng och har sen flyttat upp det 47 meter. SUS är en plats vi fyller med picknickkorgar, fotbolls-VM, yoga, utomhusbio, musik och spelningar som är värda en omväg. Tänk en festival som sträcker sig över hela sommaren på ett tak mitt i centrala Stockholm med utsikt över både Saltsjön och alla delar av stan, Säger Henrik Jakobsen ansvarig på SUS - Stockholm under stjärnorna.

På SUS kommer besökarna att kunna breda ut sig på den 1 200 kvadratmeter stora ytan. SUS delas upp med avskiljare för att skapa ett flertal mindre ytor såsom en gräsmatta eller soldäck. Den tilltagna storleken gör det till en perfekt plats för privata events och tillställningar samtidigt som delar kan hålla öppet för allmänheten.

- Med Urban Escape har vi öppnat upp ett tidigare livlöst och slutet kvarter till en öppen och pulserande plats där både företag, besökare och stockholmare vill vara. Nu när vi öppnar SUS är det ytterligare ett steg på vår resa i att ta den här delen av city från en dagsdestination till en dygnet-runt destination där alla är välkomna, säger Henriette Johansson marknadsområdesansvarig för Urban Escape på AMF Fastigheter.  

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.