Miljonbidrag till startups i Malmö

9 april 2019

Startup-huset Minc beviljades ett utökat stöd på en miljon kronor av kommunstyrelsen i Malmö stad.

Minc - webb.jpg
Foto: Pixabay

Minc grundades 2002 med syfte att ta fram nya idéer och lyfta entreprenörskap. Uppdraget är att göra Malmö och Öresundsregionen till en av världens mest innovativa regioner. Förra veckan beviljades verksamheten ett utökat stöd på en miljon kronor under 2019 som ska öppna upp för fler start-ups. 

– Minc har en ledande position i regionen och landet inom det här området och med ett utökat bidrag för 2019 ser vi till att verksamheten fortsatt kan hålla i den, och samtidigt utveckla entreprenörer som i sin tur bidrar till att göra Malmö till en innovativ stad, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Under 2019 ska Minc utveckla sitt stöd till entreprenörer, bland annat genom att bidra digitalt stöd tillsammans med andra aktörer, men också affärsutvecklingsstöd. Verksamheten ska också betona hållbarhet till en del av det kommande arbetet genom exempelvis föreläsningar och workshops. 

– Företagsamhet utgör grunden till vår välfärd och Minc underlättar möjligheterna för entreprenörer att starta och utveckla företag i Malmö. Minc fyller därmed en väldigt viktig funktion i byggandet av Malmös framtid och därför behöver vi satsningar som denna, säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens vice ordförande.


Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.