Månadens inredningsfavoriter

7 januari 2021

En växtvägg, skräddarsydda möjligheter i laserskuren metall och en armatur som hon menar att man bara vill krama. Monica Karlsson, flyttprojektledare och inredningsdesigner, har listat sina topp tre inredningsfavoriter just nu.

1. växtvägg från by faux

Vill ni ha snygga växter på kontoret men kan av någon anledning inte ha riktiga? Lugn, nu finns det äntligen en leverantör som erbjuder verklighetstrogna, helt skötselfria, väderbeständiga och brandklassade konstväxter.

De här fina växtväggarna från By Faux passar i alla typer av miljöer, både inomhus och utomhus. Möjligheterna är oändliga!

Leverantör: By Faux


2. Bolgatanga från PET Lamp

Det här är en fantastisk armatur som man bara vill krama! 

Bolgatanga är resultatet av ett samarbete mellan företaget Baba Tree Basket från Ghana och PET Lamp. PET Lamps affärsidé är att skapa designlampor med hjälp av lokala tillverkare, ta hand om plastavfallet av pet-flaskor och samtidigt använda sig av traditionella vävtekniker. Resultatet blir helt unika lampor och Bolgatanga är inget undantag. 

I framtagandet av Bolgatanga har PET Lamp valt att arbeta med Baba Tree Basket, som jobbar med traditionell korgvävning av halm och elefantgräs, och själva basen i lampan är just en pet-flaska. Så, PET Lamps har alltså gjort det igen och ger nu marknaden Bolgatanga. 

Agent i Sverige: Dahl Agenturer


3. skräddarsytt och LASERSKUREt

Det här är så snyggt! WIDALDESIGN laserskär i metall helt utifrån önskemål. Laserskärningstekniken de använder sig av innebär att de kan göra unika designlösningar i ett exemplar eller flera tusen. Exempelvis insynsskydd, rumsavdelare, skärmväggar, industriväggar, staket, räcken, skyltar, soptunneskydd, dekorationer och konst. Allt för såväl inomhus- som utomhusbruk. 

Tillverkare: WIDALDESIGN


Av: Monica Karlsson, senior flyttprojektledare och inredningsdesigner, VIEW Projekt & Koncept AB



Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.