Kruthuset fylls på

16 april 2018

En av Göteborgs största fastigheter, Kruthuset 17 med en yta på cirka 65 000 kvadratmeter, får nästa år en ny hyresgäst när den globala IT tjänsteföretaget CGI flyttar sitt regionala kontor från Mölndal till centrala Göteborg. Kruthuset 17 förvaltas av Newsec Property Asset Management i nära samarbete med Obligo Real Estate. Fortfarande finns nu möjlighet att hyra upp till 7 300 kvadratmeter, passande för större företag med behov på moderna kontorslokaler i city med möjlig inflyttning under 2019.

Kruthuset 17 var ursprungligen en industrifastighet med invändiga takhöjder på sju meter. Över tid har den tidigare hyresgästens verksamhet förändrats och deras utrymme i byggnadens övre delar har därför omvandlats från logistikytor till moderna kontorslokaler. Kreativ och smart design i kombination med ett nytt mezzaningolv gör att Kruthuset 17 erbjuder effektiva skräddarsydda lokaler till sina hyresgäster. Ett nytt hyresavtal med CGI, representerade av JLL, undertecknades nyligen för cirka 3 600 kvadratmeter.

Stort intresse

- Eftersom fastigheten ligger bara 500 meter från Centralstationen har det varit ett stort intresse för lokalerna. Det finns bra tillgång till garageparkering och lokalerna är flexibla, effektiva och moderna med verksamhetsbaserade lösningar, säger Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec.

Under det gångna året initierades ett stort värdehöjande projekt med bland annat en omfattande ombyggnad av huvudentrén, trappan, korridorerna, fasaden och området utanför ingången. Dessutom har fastigheten lanserat sitt eget varumärke: Kruthuset 17.

- Namnet är sprunget ur fastighetens adress, Kruthusgatan 17. Även området runt fastigheten genomgår en stor utveckling och blir successivt en mer integrerad del av stadens absoluta centrum. Vi vill bidra till denna omvandling och utveckla vårt innehav för att skapa en mer modern och flexibel produkt. Det här är verkligen ett mycket spännande projekt, säger Morten Wettergreen på Obligo.

7 300 kvm kvar

Efter denna uthyrning finns nu möjlighet att hyra upp till 7 300 kvadratmeter i Kruthuset 17, passande för större företag med behov på moderna kontorslokaler i city med möjlig inflyttning under 2019.

Läs mer på www.kruthuset17.se

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.