Kontorshuset Posthornet prisas

8 januari 2019

Posthornet, som ägs av Wihlborgs Fastigheter, får hedersomnämnande av juryn för Lunds stadsbyggnadspris.

Wihlborgs_Posthornet 1.jpg
Foto: Tengbom

Innan jul blev det klart att Lunds kommun valde att för första gången instifta ett hedersomnämnde för att lyfta kontorsbyggnaden Posthornet som ligger intill Lunds järnvägsstation. Fastigheten ägs av Wihlborgs och är ritad av Tengboms arkitekter. 

Priset syftar till att bland annat premiera arkitekter som på ett förtjänstfullt sätt bidragit till stadsbildens utveckling. I motiveringen hyllade juryn Posthornet som ett mycket väl genomfört projekt och att arkitekterna har visat hur stadsmässigt räta vinklar kan utmana och möta organiska former.

- Det är ett ärofyllt hedersomnämnande. Vi tycker det är viktigt att värna om det offentliga livet i staden. Posthornet, med sina moderna kontorslokaler, har en gestaltning som med stor känslighet samordnar bostäder och andra offentliga verksamheter till ett tajt, livfullt kvarter, säger Charlotte von Brömssen, ansvarig arkitekt för Posthornet och fortsätter: 

- Byggnaden i sig har en stark egen identitet för att möta upp mot stadshuset tvärs torget men formar sig samtidigt efter kvarteren och stadsrummen runtomkring.Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.