Green Room stöttar företagen

12 december 2017

Green Room Inkubator i Trelleborg ger rätt verktyg till de som har en affärsidé de tror på och vill förverkliga. Med nya möjligheter att stötta företagen i Trelleborg, tillsammans med framtida projekt i staden, ser framtiden ljus ut för stadens entreprenörer.

I Trelleborg erbjuds de som har en affärsidé råd, stöd och olika verktyg för att kunna förverkliga sin idé. Green Room Inkubator stöttar presumtiva företag och tillhör sedan årsskiftet Arbetsmarknadsförvaltningen och är alltså numera närmare kopplad till kommunens övriga service kring företagande.

- Vi har nu helt andra möjligheter att koordinera kommunala resurser för att stötta företagen i Trelleborg, säger Patrik Möllerström, Enhetschef Insats Arbetsmarknadsförvaltningen, Trelleborgs kommun. Tanken är att Green Room Inkubator ska kunna ta emot 20 företag samtidigt och alla branscher är välkomna.

- Vi recenserar inte en företagsidé, vi säger aldrig att det inte går. Givetvis gör vi en bedömning om det finns en marknad men alla som är seriösa är välkomna till oss. Det finns hur mycket entreprenörsanda som helst, allt handlar om att få trelleborgarna att våga ta steget och förverkliga det de tror på.

Rätt verktyg

Och behovet av olika typer av stöttning är stort. Hos Green Room Trelleborg får den som vill starta företag, har startat eller redan driver företag möjlighet till affärscoachning, expertrådgivning, hjälp att hitta finansiering och en individuell utvecklingsplan till rådgivning och affärsutveckling.

- Men det är företagen själva som gör jobbet, vi ger dem bara rätt verktyg. Vi har stor respekt för de här entreprenörerna och det är en förmån att kunna stötta dem. Green Room anordnar även möjligheter till nätverkande på olika sätt, något man kommer att satsa på ännu mer framöver.

- Vi kommer också erbjuda en säljutbildning i höst, något många efterfrågar.

När det gäller kontorsplatser finns det en plats till förfogande hos Green Room.

- Just nu är inte intresset större, förklarar Patrik Möllerström, men om det är någon fastighetsägare som vill utveckla ett företagshotell i Trelleborg skulle det vara ett perfekt ställe för oss. Att sitta tillsammans skapar mervinster. Synergieffekter är ett slitet uttryck, men det funkar ju så.

Företagslots

Även om inte ett företagshotell är aktuellt just nu är ett flertal andra projekt på gång i staden. Projekt som ytterligare kommer att förbättra för näringslivet och som kommer att göra så att kommunen växer ytterligare. - Staden växer redan nu, vi slår rekord i varenda mätning, konstaterar Patrik Möllerström. Men med Kuststad 2025, då vi flyttar hela hamnen för att skapa möjlighet att bygga fastigheter nere vid vattnet, kommer vi att attrahera ännu fler boende och i sin tur ännu fler företag. Vi ska även starta upp en företagslots och på så sätt skapa en enda väg in i kommunen. Företagen ska bara behöva kontakta en person som sedan tar förfrågningarna vidare.

Mycket talar för Trelleborg

Just hamnen är en av Trelleborgs stora styrkor och även all logistik som är kopplad hit, menar Patrik Möllerström.

- Dessutom har de senaste stora infrastruktursatsningarna varit väldigt viktiga och innebär i dag enkel pendling från t ex Malmö. Både pågatågen och motorvägen har betytt otroligt mycket för Trelleborg. Just nu pågår även en diskussion om hur den nya Ringvägen ska dras.

Att det finns massor av möjligheter i Sveriges sydligaste stad, både nu och framöver, skriver Patrik Möllerström under på.

- Det är mycket som talar för Trelleborg just nu.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.