Tomma hus får nytt liv

22 september 2020

När Företagshus fick chansen att förvärva den anrika fastigheten i centrala Trelleborg såg de en möjlighet att ge byggnaden nytt liv. – En verksamhet som etablerar sig här får ett fantastiskt varumärke bara med den vackra byggnaden, säger Ulrika Andersson, Företagshus.

På Östergatan, mitt i centrala Trelleborg, ligger fastigheten Skarpskytten 3. I april i år förvärvades den av Företagshus som i samband med förvärvet ansökte om en planändring för kontor, vårdlokaler, skola och boende. Fastigheten som tidigare stått tom i över 10 år kommer nu att få nytt liv.

När vi väl har en hyresgäst kommer lokalerna anpassas i dialog med verksamheten.

– Jag bor själv i närheten och har många gånger passerat byggnaderna och funderat mycket på vad man skulle kunna fylla dem med. Det är väldigt vackra hus som borde kunna komma till användning. När sedan tillfället kom att få köpa fastigheten var det bra tajming för oss.

Var med och påverka

Totalt har de fem fastigheterna på området en yta på över 3 400 kvadratmeter. I dagsläget är alla ytorna lediga och disponibla från det att detaljplanen vinner laga kraft. Och som hyresgäst finns det goda chanser att vara med och påverka utformningen av lokalerna.

– Allt är outhyrt i dagsläget. När vi väl har en hyresgäst kommer lokalerna anpassas i dialog med verksamheten, säger Ulrika Andersson.

Tre av byggnaderna har en q-märkning vilket innebär att de enligt gällande detaljplan inte får rivas.

Fantastiskt för varumärket

Med sitt centrala läge, bara ett stenkast från Trelleborgs centralstation har man nära till kommunikationer, restauranger och alla kringtjänster man kan tänka sig.

– Lokalerna erbjuder havsutsikt och ligger centralt i Trelleborg med 700 meter till centralstationen varifrån man kan nå Kastrup på 50 minuter med tåg. Vill man etablera skola så finns Kulturskolan som granne. En verksamhet som etablerar sig här får ett fantastiskt varumärke bara med den vackra byggnaden, avslutar Ulrika Andersson.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.