Fullt uthyrt men...

25 augusti 2023

Det gamla fabriksområdet från forna Vin & Sprit och Tobaksmonopolet är totalrenoverat med en fantastiskt fin bevarad industriell känsla som genomsyrar samtliga byggnader. Nu har Bygg-Göta lyckats fylla alla ytor i Pagodenområdet i Göteborg men det kommer fler tillfällen för de som är intresserade. "Det är alltid en viss rörelse i ett området av denna storlek", menar uthyrningschef Linda Neidert.

pagoden webb.jpg
Bilder: Bygg-Göta. Bild vänster: ZynkaVisual

Helhetsvisionen har varit att skapa ett unikt och industriellt kvarter med levande innergårdar, omgärdade av karaktäristiska tegelfasader och med restauranger, utomhusträning, padelbana med mera. Idag består området av 40 000 kvm unika, fantastiska kontor. Och nu är det alltså fullt uthyrt.

Under 2024 kommer vi att få en helt magisk vindsvåning ledig till exempel. Det är verkligen ett kontor utöver det vanliga.

Under våren 2023 fylldes det sista kontoret upp då företaget Envac fyttade in på 500 kvm. Men är man intresserad av att etablera sitt företag i Pagodenområdet är det bara att höra av sig, låter uthyrningschefen Linda Neidert meddela.


- Det är alltid en viss rörelse i ett området av denna storlek. Vi har företag här som vill ha större, mindre eller annorlunda så det kommer finnas möjligheter till lite olika lösningar under höst och vintern. Under 2024 kommer vi att få en helt magisk vindsvåning ledig till exempel. Det är verkligen ett kontor utöver det vanliga.


FAKTA:

Pagodenområdet består av Kämpegatan, Torsgatan och Gullbergs Strandgatan i Göteborg.

Pagodenhuset har fått utmärkelsen "Årets bästa byggnad i Göteborg" av Per och Alma Olssons fond.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.