Flyttar till GoCo House

17 januari 2023

GoCo House fortsätter att fyllas med nytänkande bolag och verksamheter. Nu står det klart att Antaros Medical AB väljer GoCo House som huvudkontor för sin fortsätta tillväxtresa. Bolaget specialiserar sig på bildbehandlingsmetoder för kliniska studier inom läkemedelsutveckling med särskild inriktning på kardiorenala och metabola sjukdomar. Tillsammans med dotterbolaget i USA satsar nu Antaros Medical på fortsatt expansion på den internationella marknaden.

Snart slår dörrarna upp till GoCo House, navet i GoCo Health Innovation City i Mölndal med 21 000 kvm kontor och sociala ytor som ska driva utveckling inom svensk hälsoinnovation. Flera branschledande bolag har tidigare annonserats som hyresgäster och nu ansluter även Antaros Medical till klustret.

Vi satsar mycket på innovation och R&D och ser ett stort värde i den kreativa och dynamiska miljö som GoCo bygger på.

- Vi satsar mycket på innovation och R&D och ser ett stort värde i den kreativa och dynamiska miljö som GoCo bygger på. Vi fick en viktig start i BioVentureHub, som vi nu växt ur, och ser fram emot att bygga vidare på detta ekosystem i GoCo Health Innovation City. Vi verkar på en global marknad men ett starkt lokalt fäste tror jag är viktigt för att attrahera rätt kompetens och för innovationsutveckling. Vi har haft en stark tillväxt sedan starten och ser nu fram emot att fortsätta tillväxtresan från GoCo, säger Christina Moberg, VP Strategy & Marketing på Antaros Medical.


Antaros Medical grundades i Göteborg för snart tio år sedan och samarbetar idag med läkemedelsbolag runtom i världen. Bolaget har etablerat sig som en nyskapande aktör inom bildanalys för att studera hur läkemedel fungerar på organnivå. Genom avancerade bildanalyser förser Antaros Medical läkemedelsindustrin med tidiga insikter och viktigt beslutsunderlag för kliniska studier som ligger till vidare grund för läkemedelsutveckling. I november går flytten från BioVentureHub och några hundra meter bort till GoCo House. ”Grannskapet och samarbetet de båda innovationsklusterna emellan bildar i sig en form av cirkulärt ekosystem för tillväxt inom life science”, menar Jonas Obert, affärsutvecklare på GoCo Health Innovation City.

- Vi har ett jättebra samarbete med BioVentureHub där vi tillsammans verkar för att möjliggöra nya framsteg och långsiktigt bidra till en konkurrenskraftig life science-industri. Flera bolag går från hubben till GoCo vilket gör att hubben kan fyllas på med nya intressanta verksamheter. Vi är oerhört glada över att få välkomna Antaros Medical till GoCo House till hösten. De har gjort en imponerande resa och jag är övertygad om att den kommer fortsätta accelerera från det nya huvudkontoret på GoCo House, avslutar Jonas Obert.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.