Fler till Hall 7

21 september 2021

Uppgraderingen av Skandia Fastigheters landmärke Hall 7, med fokus på hälsa, service och hållbarhet, har varit ett framgångsrikt projekt. Tillströmningen av kontorshyresgäster fortsätter, och det senaste årets fem nytillskott får nu sällskap av ytterligare två: GetAccept och INTEC. Under det senaste halvåret har kontrakt för 7 100 kvadratmeter tecknats i Hall 7.

- GetAccept och INTEC är spännande tillväxtbolag med goda framtidsutsikter och vi ser mycket fram emot att vara en aktiv partner på deras fortsatta framgångsresa. Uthyrningarna i Hall 7 bekräftar vår tro på såväl Västra Hamnens ljusa framtid som att marknaden har en stärkt syn på kontorets viktiga roll som mötesplats, kulturbärare och innovationsarena, säger Tim Prevolnik Sjöstrand, Skandia Fastigheters marknadsområdeschef i Malmö.

GetAccept, som flyttar in i Hall 7 våren 2022, är ett av världens snabbast växande SaaS-bolag. Plattformen används i 40 länder och hjälper företag att nå avslut genom lösningar inom bland annat dokumentspårning och analys, offert- och avtalshantering samt e-signering. Flytten av huvudkontoret från centrala Malmö till 2 350 kvadratmeter i Västra Hamnen gör det möjligt att växa från dagens 70 till närmare 200 anställda.

Uthyrningarna i Hall 7 bekräftar vår tro på såväl Västra Hamnens ljusa framtid som att marknaden har en stärkt syn på kontorets viktiga roll som mötesplats, kulturbärare och innovationsarena.

- Under covid har vi mer än fördubblat antalet anställda, och även om vi lärt oss att jobba på distans har vi en ”office first”-kultur där vi vill ses och umgås för att skapa nytt tillsammans. De nya lokalerna blir en viktig del av vår framtida tillväxtstrategi och vårt erbjudande till anställda, där kontoret är den familjära mötesplatsen som man vill komma till. Idag måste vi konkurrera med förmåner utöver lön – inte minst genom arbetsplatser som attraherar rätt kompetens, berättar Samir Smajic, VD på GetAccept.

Även för INTEC går flyttlasset mot 660 kvadratmeter i Hall 7 till våren. Bolaget, som ingår i Instalco-koncernen, etablerades så sent som 2020 och har redan över 200 verksamma konsulter på 18 orter. Kärnverksamheten är projektering inom el, VVS, energi och brandskydd, men de erbjuder även tjänster inom exempelvis besiktning, installationssamordning och riskhantering.

- Vi etablerar oss i Malmö för att täcka den stora efterfrågan vi ser från kunder i södra Sverige. Ambitionen är att vi ska växa till 40-talet anställda på Malmö-kontoret, och för att kunna attrahera och behålla de bästa konsulterna på marknaden är det viktigt att vi erbjuder ett attraktivt kontor. Hall 7 möter våra önskemål kring framtidens arbetsplats på ett mycket bra sätt, berättar Christos Papadimitrou VD på Intec Syd.

Om Hall 7

Kontorshuset Hall 7, som ligger vid Masttorget i Västra hamnen, var från början en industribyggnad där man vände plåtar till fartyg. Byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad och en del av Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsmiljö. I kvarteren runt Hall 7 finns service, restauranger, butiker, bostäder och arbetsplatser. På hyresgästlistan finns bland andra IBM, If Skadeförsäkring, Niras, Acconeer och Rosti Group.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.