Första hyresgäst till Glasfabriken

18 februari 2020

Södermalms Stadsdelsförvaltning flyttar in i Glasfabriken i Hammarby Sjöstad. Projektet väntas stå klart i april 2021.

Glasfabriken - puff.jpg
Bild: Svenska Hus

Glasfabriken beskrivs som en tidstypisk industrifastighet i tegel som genom åren gått från glasproduktion till kontorsändamål. Svenska Hus planerar en rejäl påbyggnad i form av fyra glasade våningar. Totalt består den av 6 800 kvm med lokaler från 300 till 3 000 kvm. Den första gästen har nu kritat på ett hyresavtal med Svenska Hus. 

Vi välkomnar Södermalms Stadsdelsförvaltning till ett långt samarbete i detta spännande utvecklingsprojekt. Att utveckla fastigheter tillsammans med kunder där vi förädlar och skapar värden ligger helt i linje med vår affärsidé, säger Svenska Hus vd Daniel Massot i ett pressmeddelande. 


Om drygt ett år flyttar Södermalms Stadsdelsförvaltning sin verksamhet från Medborgarplatsen till de nya lokalerna söder om Skanstullsbron. 

 – Vi är väldigt glada över detta spännande projekt. I Glasfabriken får vi en attraktiv mix av moderna, platseffektiva och hållbara kontorslokaler med närhet till bra kommunikationer. Här kommer våra medarbetare att få goda förutsättningar att även i fortsättningen ge bra invånarservice till södermalmsborna, säger stadsdelsdirektör Ann-Christine Jenvén.


Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.