Exklusiva mobila mötesrum

10 september 2020

Akustik, trä och möbeldesign går hand i hand när Gustafs ställer ut sina mobila mötesrum på Fogia Market i Stockholm. Produkterna som har visats upp under Stockholm Furniture Fair breddar företagets befintliga produktion samtidigt som de knyter an till Gustafs historik.

Gustafs mobila mötesrum, Gpod och Gpod Mini, finns nu tillgängliga att upplevas tack vare ett samarbete mellan Gustafs Scandinavia och möbeltillverkaren Fogia. Under sommaren har de mobila mötesrummen installerats i Fogias konceptbutik och showroom, Fogia Market i Stockholm.

- Vi är otroligt glada över möjligheten att ställa ut våra poddar i en miljö som genomsyrar exklusiv design och inredning. Vår Gpod är mycket mer än ett mobilt mötesrum, vi ser det även som en exklusiv möbel och därför rimmar placeringen väldigt väl med våra ambitioner, säger Britta Klinga, Affärsområdeschef för Gpod på Gustafs.

Vår Gpod är mycket mer än ett mobilt mötesrum, vi ser det även som en exklusiv möbel och därför rimmar placeringen väldigt väl med våra ambitioner.

Under Stockholm Furniture Fair 2019 visades Gustafs Gpod upp, den första modellen som är ett mobilt mötesrum för 1-4 personer och där layouten kan ändras dagligen efter användarens behov. Under årets mässa presenterades den andra produkten i Gpod-serien – Gpod Mini. Gpod Mini är en mindre variant tillverkad för en person med fokus på kortare möten över telefon och videosamtal.

Trenden med fristående mötesrum till öppna kontorslandskap och offentliga miljöer har under den senaste tiden formligen exploderat. Möjligheten att erbjuda rum för ett ostört arbete har blivit en allt viktigare faktor på arbetsplatsen. De mobila mötesrummen kan även placeras var som helst på kontoret, vilket minimerar risken att företag bygger fasta moduler som efter något år behöver rivas.

Att akustik- och träpanelstillverkaren breddar sitt utbud med mobila mötesrum har sina naturliga förklaringar. Mötesrummen är tillverkad av företagets akustikpaneler i trä med en erkänd ljudabsorption. Och det är just valet av trä som skiljer Gustafs Gpod från liknande produkter på marknaden. Samtidigt hittar företaget tillbaka till sina rötter inom produktion av möbler och träinredningar. Under nästan hela 1900-talet tillverkade Gustafs träinredningar till bland annat Kooperativa förbundet, Sparbankernas kontor och Systembolaget. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.