Eskilstunas modernaste kontorskvarter

5 december 2018

K43 kommer att bli Eskilstunas modernaste kontorskvarter och en mötesplats för Eskilstunaborna. Stenvalvet bygger här 20 000 kvm öppna och ljusa kontorslokaler med restaurang, café och konferensanläggning i entréplanet. Nu har bolaget tecknat ett 6-årigt hyresavtal med Skatteverket som flyttar in i december nästa år.

K43 kommer att bli Eskilstunas modernaste kontorskvarter och en mötesplats för Eskilstunaborna. Stenvalvet bygger här 20 000 kvm öppna och ljusa kontorslokaler med restaurang, café och konferensanläggning i entréplanet. Ljuset släpps in i det tidigare slutna kvarteret och genom nya entrélösningar, den inglasade innergården och väggarna som tas ner öppnas hela markplanet upp. 

Skatteverket är hyresgäst hos Stenvalvet på flera andra håll i landet och det här är Stenvalvets andra stora hyresavtal som tecknas med Skatteverket i år. I Falun pågår en ombyggnation för Skatteverket som valde att teckna nytt avtal med Stenvalvet där i början av året.

- Att vi får möjligheten att bygga om för Skatteverket i K43 är väldigt roligt. K43 som är under utveckling blir en ny central mötesplats i Eskilstuna och att vi nu tecknat avtal med ytterligare en stor hyresgäst bekräftar att vi tänkt rätt i den vision vi har med det stora ombyggnadsprojektet. Vi är mycket glada över att Skatteverket återigen väljer en långsiktig fastighetsägare när de söker en ny lokallösning och hälsar dem varmt välkomna till K43, säger Mattias Tegefjord, Förvaltningschef på Stenvalvet.


K43 som är under utveckling blir en ny central mötesplats i Eskilstuna och att vi nu tecknat avtal med ytterligare en stor hyresgäst bekräftar att vi tänkt rätt i den vision vi har med det stora ombyggnadsprojektet.


K43 ligger i det centrala expansiva området Kunskapsstråket med gångavstånd till shopping, restauranger och Resecentrum, i närheten växer bland annat den nya högskolan och Munktellstaden fram. Kungsgatan är en pusselbit för ett trevligare, tryggare och mer inbjudande gatustråk och upprustningen av den kommer att sträcka sig ända fram till Tullgatan.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.