Nya handelsytor till Eskilstuna

17 september 2019

Nu får Eskilstuna en ny handelsplats när Maxfastigheter storsatsar vid Skiftinge. Redan nu är de första ytorna uthyrda men fler ytor är på gång.

Bild: Pixabay
Bild: Pixabay

Bygglovet lämnades in i augusti och snart påbörjas bygget av Eskilstunas nya handelsområde vid Skiftinge, strax intill E20. Under andra kvartalet 2020 planeras öppningen av 8 500 kvadratmeter handel och året därpå räknar man med att utöka med ytterligare ytor. 

Marken har förvärvats av Maxfastigheter och Biltema där Maxfastigheter har möjligheten att bygga 28 000 kvadratmeter och Biltema 7 000 kvadratmeter. 

– Vi vill börja bygga nu, säger Håkan Karlsson, vd på Maxfastigheter, till Market.se.

Under den första etappen kommer fyra byggnader att uppföras och planen är att få det klart samtidigt som Biltema. Till den första etappen har man tecknat kontrakt med flera hyresgäster och allt är nu fullt uthyrt. 

Bland hyresgästerna finns bland andra Dollarstore, Nordic Wellness och bilvårdsanläggningen Waxy International, dessa tre tar upp drygt 7 000 kvadratmeter av ytorna. 

Håkan Karlsson tror inte att den nya handelsplatsen vid Skiftinge kommer att konkurrera med centrumhandeln eller Tuna Park. 

– Vi ser det här som ett komplement. Eskilstuna och Skiftinge växer, säger Håkan Karlsson till Market.se. Han ser också det nya handelsområdet som ett komplement till handelsområdet i Folkesta, vilket Maxfastigheter äger sedan tre år tillbaka.
Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.