Effektiva tips för en ergonomisk och portabel arbetsplats

28 maj 2024

Sommar innebär ofta flexibla arbetsplatser, vare sig du jobbar hemifrån, från sommarstugan eller är på resande fot. Att hitta en bekväm och hälsosam arbetsposition är viktigt, men det är också avgörande att produkterna du använder är lätta att ta med och inte tar upp för mycket plats.

Att arbeta på språng innebär ofta att dagens kontor bara består av en dator, vilket ofta leder till att ergonomin blir lidande. Det ska vara enkelt att packa sin datorväska med nödvändiga produkter utan att de tar för mycket plats. Här delar Acco Brands med sig av sina bästa tips för att få en hälsosam arbetsdag, även när du är på språng.

Laptopställ: Ett laptopställ är ett oumbärligt verktyg när du arbetar från nya platser. Att sitta hela dagen med en dålig nackposition kan leda till smärta i nacke och rygg. Genom att använda ett hopfällbart laptopstativ får du upp datorn i ögonhöjd och minskar risken för obehag. Det tar minimalt med plats i din väska och är lätt att ta med överallt.

Kompakt tangentbord och mus: För en ergonomisk arbetsställning är det viktigt att använda ett separat tangentbord och en mus. Även om det kan verka besvärligt att bära med sig extra utrustning, finns det kompakta varianter som ryms i din datorväska. Ett ergonomiskt tangentbord och en mus förbättrar inte bara din arbetsställning utan också din effektivitet.

Sekretessfilter: När du är på resande fot är det viktigt att skydda din information från nyfikna blickar. Ett sekretessfilter gör det omöjligt för personer runt omkring dig att se vad som visas på din skärm. På så sätt kan du arbeta tryggt oavsett var du befinner dig.

Med dessa små enkla knep får du en ergonomisk och portabel arbetsplats på ett kick!

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.