Din arbetsplats för dagen

3 november 2021

En hållbar plattform för hybrid arbetsplatser som möjliggör kostnadsbesparingar, flexibilitet och en bättre upplevelse för anställda är här för att stanna. AWAIO och Mindparks samarbete kombinerar flexibla kontor och mötesytor on-demand för en enkel och anpassningsbar arbetsplatsstrategi. Det bidrar till en ökad produktivitet utan att själva platsen blir en begränsning.

Hur vi kommer att jobba framöver är det mycket diskussioner och tankar kring. Att många företag kommer gå över till hybrid arbete på något sätt verkar det inte råda någon tvekan om. Men hur ska hybridarbetet ta form, och på vilket sätt ska det ske i praktiken?

Vi ser att det är väldigt många företag som vill erbjuda flexibilitet, men som inte vet hur de ska hantera det. Det är där vår tjänst kommer in.

 AWAIO är ett drivet gäng från Skåne med en bakgrund inom inredningsvärlden och webbutveckling har en lösning med ett intressant koncept. Deras plattform hjälper till att sammanföra anställda och de arbetsytor som passar bäst för företagets behov och budget på ett hållbart sätt. Och att kunna jobba inte bara på egna kontoret, utan även på andras kontor samt coworking spaces ihop med Mindpark. Allt via en smidig app. 

 - Vi ser att det är väldigt många företag som vill erbjuda flexibilitet, men som inte vet hur de ska hantera det. Det är där vår tjänst kommer in, säger Charlotte Persson på AWAIO.  

 Genom samarbetet med Mindpark blir det möjligt för företag, när de själva inte har plats att istället vara på någon utav deras lokaler. Antingen för skrivbordsplatser eller för att hålla möten i någon av Mindparks ljusa och inspirerande mötesrum.


 - Att få samarbeta med Mindpark känns jättebra. Med tanke på att de erbjuder coworking på olika orter, Malmö, Lund, Helsingborg och senare även Göteborg, gör att just de passar för många företag, fortsätter Charlotte.

Att få tillgång till arbetsplatser som håller en hög kvalité oavsett plats är en viktig faktor för alla användare, då arbeta hemifrån inte alltid fungerar. Samarbetet underlättar inte bara att hitta en mer professionell kontorsyta utan den bidrar till att öka balansen mellan arbete och privatliv. Effekten av det blir medarbetarnas välbefinnande och hur coworking platser förbättrar nätverksmöjligheter, företagskultur men även en ökad produktivitet. 

- Vi ser helt nya typer av förfrågningar nu under hösten jämfört med tidigare. Det är tydligt att många stora organisationer funderar på hur de ska arbeta smartare och göra det lättare för de anställda. Vi tror stenhårt på tjänster så som AWAIO är en del av lösningen framåt för många arbetsgivare, säger Karsten Deppert på Mindpark.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.