Castellum fyller på i Örebro city

25 maj 2021

Castellum i Örebro har tecknat ett nytt sexårigt hyresavtal med IVO om ca 2 500 kvadratmeter kontorslokaler på Klostergatan 23. Idag arbetar ca 1 200 människor och ett sextiotal företag i fastigheten, som är Örebros största kontorshus, och i april 2022 flyttar IVO med sina 120 medarbetare in.

Bild: Castellum
Bild: Castellum

Ombyggnation av lokalen kommer att påbörjas efter sommaren och Castellum gör stora investeringar för att anpassa lokalerna till moderna, flexibla, verksamhetsanpassade och öppna aktivitetsbaserade kontor.

- Intresset för Tullen 8 på Klostergatan är mycket stort och vi är självklart mycket glada och stolta att vi fått fortsatt förtroende av IVO. Vi ser fram emot att få skapa nya ändamålsenliga lokaler att längta till för IVO:s medarbetare, säger Nicklas Westberg, Affärsområdesansvarig Castellum Örebro.

- Vi ser fram emot att få flytta in i de nya lokalerna, som kommer ge oss goda förutsättningar att bedriva vår verksamhet, säger avdelningschef Peder Carlsson IVO.

Huset, med fastighetsbeteckning Tullen 8, byggdes 1976 för Statistikmyndigheten SCB och har en total area om ca 27 000 kvadratmeter. En överenskommelse har träffats med befintlig hyresgäst, Statistiska centralbyrån, om att lämna hela plan 7 i förtid för att påbörja ombyggnation.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.