Arcona bygger om Skålen 24

17 september 2019

Arcona har fått i uppdrag av Invesco Real Estate som i Sverige representeras av Scius Partners att renovera och bygga på fastigheten Skålen 24 i Hagastaden i Stockholm.

Arcona.jpg
Foto: Arcona

Skålen 24 är en äldre fabriksfastighet anpassad till kontor med ca 18.500 kvm uthyrningsbar yta. Arcona kommer att byta fasad på byggnaden samt renovera befintligt hus med nya tekniska system, nya hissar, skapa ny planlösning och ytskikt och därmed forma en modern kontorsprodukt. Byggnaden får också en ny ljusgård genom hela huset samt att huset byggs på med fyra våningsplan om ca 5.500 kvm.

– Det känns riktigt bra att det blivit skarpt läge för Arcona och vi ser mycket fram emot att tillsammans med Scius och Invesco vara med och skapa en toppmodern kontorsfastighet i en av Stockholm nyare stadsdelar Hagastaden, säger Johan Nilsson, affärschef på Arcona, i ett pressmeddelande. 

Arcona har varit inblandad i fastighetsprojektet Skålen 24 ända sedan 2011 då man hjälpte dåvarande ägaren SEB. Därefter har Arcona varit med under förvärvet av fastigheten där nuvarande fastighetsägare tillträdde fastigheten februari 2019.

– Vi ser fram emot att utveckla Skålen 24 tillsammans med Johan och hans team. Vi uppskattar Arconas och Johans engagemang och kunskaper att driva projekt som är utöver det vanliga, säger Mikael Freudmann på Scius, i ett pressmeddelande.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.