Apparna som gör jobbet

20 augusti 2019

Visst finns det appar för nästan allt. Även sådana som kan effektivisera din jobbvardag och som kan hålla ordning på listor, papper, tider, projekt och kvitton. Kolla in urvalet från Kontorsliv.se.

Bild: Pixabay

Focus List - I Focus List listar du vad du behöver göra och kör sedan igång ditt arbete utifrån pomodoro-tekniken – alltså att du jobbar fokuserat med en uppgift i 25 minuter och tar sedan rast i 3-5 minuter. Efter fyra 25-minuterspass tar du en längre paus på mellan 15-30 minuter. Funkar för: Iphones, Mac och Apple Watch. Gratis.

Calm - Utnämnd till årets app. Lär dig olika meditationstekniker och lyssna på specialkomponerad musik av namnkunniga musiker. Funkar för: Apple-enheter och Android. Gratis i sin grundversion, men för att få tillgång till allt material krävs en prenumeration på 175 kronor/månad eller 379 kronor/år.

Post-it Plus - Ersätter klassiska post it-lappar som lätt tappas bort. Med den här appen fotar du dina lappar och organiserar dem sedan precis som du vill, i appen istället. Funkar för: Iphone. Gratis. Finns dock köp inuti appen.

Procraster - Bryt ner dina jobbprojekt i mindre delar. Procaster hjälper till med detta genom att ge konkreta förslag och uppmuntrande meddelanden. Dessutom skapar den ett schema över vad som ska göras när. Funkar för: Iphone. Kostar 20 kronor.

Slack - Ett internt chattsystem där alla i teamet kan ta del av konversationerna när de behöver göra det – men slipper göra det när det inte behöver ta del av dem. Funkar för: Iphone och Android. Gratis i sin enklaste version.

Receipt Bank - Ta ett kort av dina kvitton, räkningar och fakturor och Receipt Bank kategoriserar och lagrar informationen, tills du säger åt appen att skicka den till ditt redovisnings- och bokföringsprogram.  Funkar för: Iphone och Android. Gratis.

Habitica - Strukturerar dina uppgifter, ger dig poäng och belöningar när du slutför dem.  Funkar för: Iphone och Android. Gratis, men erbjuder köp inuti appen.

Tyme - Håll koll på tiderna med Tyme och mät exakt hur länge du håller på med vad. Bra både för de som fakturerar kunder per timme och för de som bara vill ha mer koll på vad de faktiskt gör om dagarna. Funkar för: Apple-enheter. Efter provperioden på 14 dagar kostar appen 85 kronor.

Sitting timer - Appen som larmar när det är läge att ställa sig upp. Obs! För att den ska fungera måste mobilen ligga parallellt med ditt ben. Det är så den känner av om du sitter eller står. Funkar för: Android (appen Stand Up är ett bra alternativ för Iphone-användare). Gratis.

Google docs - En klassiker i appsammanhang. Dela, redigera och lagra dokument i molnet. Att samarbeta med andra på distans har aldrig varit enklare. Funkar för: Apple-enheter och Android. Gratis.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.