Öka din produktivitet som uthyrare – utan att bli utarbetad

1 februari 2019

Det går att bli effektivare utan att bli utarbetad. Det handlar nästan alltid om att fokusera och planera. Här delar vi med oss av några av de bästa tipsen.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

1. Planera din dag/vecka

Det behövs inga smarta program. Ett papper och en penna räcker för att planera din dag/vecka/månad. Lista det som måste få gjort och dela upp större uppgifter i mindre uppgifter. Var realistisk med vad du kommer att hinna med. Och diskutera med din chef om du får för mycket att göra.

2. Ge dig rätten att stänga av

Genom att under dina mest produktiva timmar, normalt i början av dagen, stänga av mobil, mejl och andra program som kan störa dig kan du fokusera på det du behöver få gjort. Ännu viktigare är att undvika sociala medier under dina värdefullaste timmar.

3. Ta pauser

Pomodorotekniken är mycket effektiv om du behöver arbeta undan saker. Arbeta i 25 minuter med en uppgift. Ta sedan 3–5 minuters paus. Börja om igen.

4. Skapa positiva rutiner

Meditera varje morgon. Kolla inte mejlen det första du gör på morgonen – det kan vänta tills innan lunch. Håll någorlunda städat på ditt skrivbord. Träna regelbundet.

5. Upprätthåll mötesdisciplin

Håll alla möten korta med tydliga mål. Det är ett absolut krav att alla kommer i tid och att mobilerna är avslagna. Säg nej till möte du egentligen inte behöver bevista.

6. Fyll på med inspiration

Lägg in tid för inspiration som läsning eller gå på konferenser och kurser. Vi är inga maskiner och behöver alla påfyllning för att prestera.


Källa: Jajja Magazine

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.