Årets Näringslivs-utvecklare

12 juni 2018

På årets SKNT-mässa i Uppsala korades Årets Näringslivsutvecklare, och priset gick till den fd näringslivschefen i Växjö, Thomas Karlsson.

Foto: SKNT
Foto: SKNT

Med motiveringen “Med spets i sin kommunikation och med ”kundtänk” upplever företagen en tät kontakt med honom och näringslivskontoret i kommunen. Att släppa allt för händer och rulla ut en röd matta när någon är intresserad av att etablera sig i kommunen är en självklarhet, men att också hänga i byxbenet på de storföretag som vill avveckla eller flytta ifrån kommunen är kanske mer ovanligt. Bägge delarna har gett jobb och utveckling till kommunen.”

I år var första gången som priset delades ut, och vem som helst fick chansen att nominera sin kandidat på SKNT’s hemsida.

De senaste 20 åren har Thomas Karlsson haft olika chefsuppdrag inom Växjö kommun, och nyligen valde att han kliva av posten som näringslivschef efter dryga 10 år.

– Med ålderns rätt känner jag att det är dags att lämna över till andra krafter och jag har förmånen att få bestämma själv när det är dags. Jag tycker det passar när vi har ett all time high i Växjö, sa han i ett pressmeddelande tidigare i vår.

I fortsättningen kommer priset att delas ut årligen.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.