Tar plats i nationellt branschnätverk

12 april 2022

Växjö Linnæus Science Parks ansökan om medlemskap i den svenska branschföreningen SISP (Swedish Incubators and Science Parks) har fått grönt ljus. Därmed är man en av 60 medlemmar över hela Sverige som tillsammans driver 80 fysiska mötesplatser med ett gemensamt erbjudande om affärsutveckling och triple helix-samverkan (näringsliv – det offentliga – akademi) för kunskapsbaserade och tillväxtorienterade företag.

Bild: Pixabay
Bild: Pixabay

Genom att vara medlem i SISP får man kontakter och ingångar till ett nationellt nätverk som tillsammans utvecklar branschen genom utbildningar, erfarenhetsutbyte och nätverkande. Medlemmar deltar också i påverkande och utvecklande dialoger med beslutsfattare och intressenter.

- Som nystartat science park-bolag kommer vi ha stor nytta av nätverket och alla erfarenhetsutbyten, säger Fredrik Lindblad som är VD för Växjö Linnæus Science Park. Den samlade kompetensen i branschorganisationen är enorm och kan vi bidra samtidigt som vi själva får ta del av andras framgångar och motgångar har vi en än större chans att hitta rätt från början i vår uppbyggnadsfas.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.