Tar hem arbetsplatsen till dig

3 augusti 2021

NORNORM erbjuder prenumeration på cirkulära möbellösningar för kontor. När vår start-up bildades i början av 2020 var tjänsten enbart tänkt för att göra ”traditionella” arbetsplatser mer flexibla och prisvärda - samtidigt som befintliga kontorsmöbler återbrukas så att möbelavfallet minskas. Men vårt team utforskar ständigt hur människors sätt att arbeta utvecklas - och efter det senaste årets snabba förändringar har vi insett att vi i framtiden kommer att kunna arbeta var som helst; hemma, på kontoret och överallt däremellan. Så vi förändrade vår modell för att spegla denna nya verklighet.

I tillägg till NORNORMs reguljära tjänst för att designa om antingen ett helt kontor eller delar av det, är vi nu stolta över att kunna erbjuda flexibla, prisvärda och fullt ut cirkulära hemmakontorslösningar för våra prenumeranter. Vi tar hand om design, transportlogistik, installation och framtida underhåll – allt detta från €1 per medarbetare och dag. 

För att kunna erbjuda de bästa arbetsplatslösningarna för hemmet - som håller samma kvalitet som ett välfungerande kontor – gjorde vi en djupdykning i de senaste trenderna som påverkar utformandet av arbetsplatser i hemmet. Vi införlivade dem därefter som en central del i vårt designerbjudande. Här är ett smakprov av vad vi fann: 

Miljövänliga möbler 

Tongivande möbeldesigners utvecklar för närvarande innovativa sätt att skapa möbler för hemmakontoret av miljövänliga material. Skrivbord och stolar tillverkas av återvunnet, marint plastavfall och annat avfall som annars skulle ha skräpat ned miljön. I linje med denna trend är större delen av möblerna som används idag tillverkade av naturliga material, som trä, lera, glas och stenar. För att skapa en varmare atmosfär väljer många trämöbler med rena, enkla linjer samt adderar textilier som linne, canvas och grova ylletyger på kontorsstolar och soffor. Dessutom används alltmer bambu i inredningar, eftersom det är ett billigare material än trä. Genom att möblera ditt hemmakontor med miljövänliga möbler visar du att du står för hållbarhet, eftersom du har valt möbler som ger minsta möjliga negativa avtryck på miljön. Sammanfattningsvis så bidrar den miljövänliga möbeltrenden till att ta ett grönt grepp om ditt hem. Den naturliga stilen gör hemmet till en avslappnad oas som främjar välbefinnandet. 

Att använda återbrukade möbler till ditt kontor är inte bara hållbart och miljövänligt utan också ekonomiskt smart.

Skandinavisk design 

Skandinavisk design karaktäriseras av ljusa, enkla och funktionella möbler och en dämpad färgpalett. När det gäller design av hemmakontoret har skandinaviska kontorsmöbler ofta en feminin touch. De speglar kärnestetiken i nordisk inredning med minimalistisk design. Trenden främjar designers som inte vill ha stora och skrymmande hemmakontorsmöbler i sina inredningar. Möblernas mjuka konturer ger kontoret en både nutida, modern prägel samt en premiumkänsla. När du designar ditt kontor är det en bra idé att överväga ett minimalistiskt, vitt skrivbord, vilket ger en både stilren och flexibel ram till utrymmet. Till det kan du addera en öppen vit bokhylla för papper och kontorsmaterial. Den funktionella, geometriska grundformen i skandinavisk möbeldesign passar alla olika typer av utrymmen för hemmakontoret. Den här designtrenden gör för närvarande något av en comeback, främst tack vare att de mjuka färgerna skapar en lugn och varm miljö. De lågmälda, dämpade nyanserna distraherar dig inte från ditt arbete och blandar på så sätt minimalism och funktionalitet med stil. 

Ergonomiska möbler  

Ergonomiska möbler är designade för både funktionalitet och komfort där centralt för designen är att minska risken för problem i muskler och leder. Möblerna utformas för att främja det naturliga rörelsemönstret och flödet i den mänskliga kroppen. Trenden lägger tonvikt på funktionalitet framför estetik genom att se till att användaren får tillräckligt med fysisk rörelse under dagen. Den nuvarande trenden är att använda möbler som går att justera höjdledes för att säkerställa att användarens höfter är parallella med knäna då personen sitter. Stolar designas för att kunna justeras i 180 grader för att imitera kroppens rörelser. Ergonomiska möbler är i grunden intuitiva möbler som främjar det mänskliga välbefinnandet. De utgörs inte endast av stolar, utan omfattar även bland annat justerbara ståbord, ryggstöd och handledsstöd.  

Återbruk av möbler 

Att använda återbrukade möbler till ditt kontor är inte bara hållbart och miljövänligt utan också ekonomiskt smart. Trenden växer, främst som resultat av att de flesta människor har begränsade budgetar när de gör om sina kontorsutrymmen. Second hand-möbler utgör en central del av en hållbar företagspolicy, eftersom större delen av dessa möbler annars skulle ha hamnat på soptippen. Återbruk av möbler ger dig ett stort urval att välja från och du kan lätt skräddarsy ditt kontor på en liten budget. Faktum är att det blir lättare att skapa ditt drömkontor, eftersom du får tillgång till designkontorsmöbler till ett lägre pris. Dessutom är äldre möbler tillverkade av betydligt bättre material. Slutligen, genom att hoppa över den vanliga inköpsprocessen får du möjlighet att skaffa dig de möbler du vill ha till ditt hemmakontor utan att behöva vänta på leverans och andra logistiska utmaningar. 

Läs mer om NORNORMs prenumerationstjänst på nornorm.com/se/nytt-kontor/

Artikeln är en annons från NORNORM och inte en artikel av Lokalguiden.