Zilenzio, tack!

17 oktober 2019

En trio formgivare bestående av Constance Guisset, Norm Architects och Note Design Studio skapade 2019 års nyheter i Zilenzios möbelkollektion. Från Constance kommer en nästan svävande takarmatur, Norm Architects har formgivit en serie sittmöbler, som både är klassiska och djärvt samtida i sitt uttryck, och Note Design Studio kombinerar både arbetsyta och sittmöbel.

- Vi vill skapa en hållbar, lugn och mer väldesignad omgivning med vår allt bredare möbelkollektion, och vi gör det i samarbete med några av vår tids mest mångfacetterade designers. Det är samarbeten som gör oss bättre, för vi tummar aldrig på den ljudabsorberande kvalitén och de formgivare vi jobbar med tummar aldrig på designen. För oss är helheten och resan minst lika viktig som slutresultatet, vi jobbar med formgivare som skapar unika uttryck på ett hållbart sätt med hög kvalitet, säger Marie Lindqvist Pahlstad, VD på Zilenzio.

Vi jobbar med formgivare som skapar unika uttryck på ett hållbart sätt med hög kvalitet.

Entré i Zilenzios kollektion gör serien Tune av Frederik Alexander Werner från Köpenhamnsbaserade Norm Architects. Med Tune ville teamet på Norm Architects formge en flexibel serie möbler som fungerar lika bra i publika ytor som i hemmet och med olika tygval ändras uttrycket radikalt. I läder får möblerna en klassisk utformning och i tyg blir de plötsligt samtida och djärva. Designen av de raka rygg- och armstöden ger möblerna en betydande ljudabsorberande effekt vilket är ett av Zilenzios signum. Tune är en serie sittmöbler som finns i utförandet av fåtölj och två- och tresitssoffa.

Constance Guisset har utvecklat sin redan existerande takhängande ljudabsorbent Delta till en takarmatur som nära på svävar. Den franska designern ville skapa ett objekt som förde tankarna till drakflygning som barn eller att tiden har stoppat fallande frukt i luften. Delta är ett subtilt och lätt objekt med kanter som tunnas av och nästan försvinner. 

I kollektionen hittas även Focus Podseat från Stockholmsbaserade Note Design Studio. Focus Podseat är en sittmöbel med högt rygg- och armstöd som ger möbeln en inkapslad och intim känsla men även en central ljudabsorberande och lugnande inverkan på rummet. Sittmöbeln är designad som en helhetsupplevelse där skärm, bänk och arbetsyta blir en enhet istället för tre separata produkter. Oberoende av vart Focus Podseat är placerat i rummet, uppemot en vägg eller centralt i rummet är det en funktionell och elegant möbel. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.