WTC fortsätter expandera

8 juni 2023

World Trade Center Göteborg fortsätter expandera och satsar nu ytterligare vid Korsvägen med fler uthyrningsbara kontor högst upp i fastigheten. Renovering av nya kontors-och coworkingytor pågår i detta nu och i juli 2023 står dörrarna öppna för nya kunder att tillträda.

Kontorshotellet World Trade Center Göteborg utökar samarbetet med Svenska Mässan och tar nu över ytterligare yta på våningsplan 8, högst upp i fastigheten på Mässans gata 10. Den nya våningen ligger i anslutning till kontorshotellets fyra övriga våningsplan och möjliggör nu att fler företag kan etablera sig på den populära adressen och bli en del av det stora nätverket på plats i huset. Senaste hyresgästen som hyrt denna våning av Svenska Mässan är det medicintekniska bolaget Xvivo som nu flyttar vidare och lämnar plats för World Trade Center Göteborg och deras hyresgäster. Kontorsvåningen erbjuder utsikt åt både Lorensbergs takåsar, Lisebergshjulet och Scandinavium.

- Äntligen kan vi släppa denna spännande nyhet om den fortsatta satsningen vi gör vid Korsvägen med nya, fräscha kontor och coworkingytor högst upp i huset, på vårt ”top floor” som vi kallar det. Vårt erbjudande med eget kontor helt utan medlemsavgifter har fallit väl ut och trycket är högt på våra anläggningar. Expansionen är en del av vår långsiktiga expansionsplan och vi tror starkt på området kring Korsvägen. Vi har stor nytta av vårt goda samarbete med Svenska Mässan och Gothia Towers och denna expansion är ett steg i rätt riktning för att fortsatt utveckla vårt koncept för våra befintliga men också kommande hyresgäster i området, säger Tom Rydell, VD för World Trade Center Göteborg och City Office i Stockholm.

Populär våning 

Med över 250 företag som befintliga hyresgäster inom en rad olika branscher erbjuder World Trade Center Göteborg attraktiva mötes-och arbetsplatser för företag i olika storlekar, på några av de bästa lägena i stan. Kontorshotellets senaste satsning vid Korsvägen gjordes 2021 då den första delen av våningsplan 8, högst upp i huset togs över. Inom loppet av två veckor var 90% av de nya kontorsrummen uthyrda och nya företag började succesivt flytta in därefter. Den nya satsningen på våningsplan 8 håller just nu på att renoveras och invigningen beräknas till början av juli 2023. Cirka 60% av lokalerna är redan uthyrda med inflyttning i augusti och visningar pågår löpande, både med externa företag som är nyfikna på en ny kontorslösning och även med befintliga hyresgäster som planerar att expandera internt.

-Att vi öppnar upp dörrarna till ännu mer yta hos oss vid Korsvägen känns fantastiskt roligt men också varmt välkommet, då vi haft ett otroligt högt tryck och kö för våra kontor de senaste åren. Extra spännande ska det bli att vi, som ett ytterligare steg i att utveckla vårt koncept, kommer erbjuda en exklusiv kontorslösning högst upp i huset med privat ingång, privat kök och egen toalett. Ett eget kontor i kontoret vilket är en lösning jag absolut tror kommer locka en ny målgrupp till oss, framför allt de som önskar ett eget kontor i stan men inte vill behöva ta hand om det praktiska i vardagen utan överlåta hela servicebiten åt oss, säger Linnea Boestam, Försäljnings- och Marknadschef World Trade Center Göteborg.

Flertalet kontorsstorlekar att välja mellan

Kontoren på den nya våningen väntas vara klara för inflyttning under juli 2023 och kommer erbjudas i storlekarna 7 kvm - 100 kvm. Rummen är anpassade för företag med ca 1-25 personer på plats men ingen begränsning görs då World Trade Center Göteborg inte tar någon medlemsavgift för sina hyresgäster utan låter dem själva avgöra hur kontoret skall nyttjas.

-Nu ser vi fram emot att renoveringen blir klar så att vi tillsammans med våra kunder kan inviga den nya våningen nu i sommar. Vi kommer framöver förstärka vårt fokus i cityområdet med vårt konkurrenskraftiga erbjudande och tittar redan nu på nästa satsning då vi upplever hög efterfrågan på vår modell och räknar med ett ännu större tryck på marknaden även framöver, säger Tom Rydell.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.