WeWork slår upp portarna i Sverige

21 augusti 2018

Det amerikanska företaget WeWork fortsätter att expandera sin verksamhet utanför USA. Under tidig vår 2019 slår världsledaren inom delade kontorsytor upp portarna i Stockholm med plats för fler än 1 000 framtida medlemmar.

WeWork, som är en plattform för skapande, grundades 2010 med ambitionen att skapa en värld där ”people work to make a life, not just a living”. WeWorks community och tjänster erbjuder företag, entreprenörer och startups en plattform där de kan mötas, utforska kreativa samarbeten och utöka sina nätverk. Utöver delade och enskilda kontorsplatser erbjuder WeWork medlemmarna en mängd tjänster och aktiviteter – bland annat lunchföreläsningar, språkkurser och yogalektioner – som stärker deras nätverk, kunskap och välbefinnande.

- Stockholm har en av världens mest levande techscener som fullständigt kokar av innovationskraft och pionjäranda. Vi ska ge våra medlemmar en plats, sammanhang och service som ger energi och inspiration. Men vi ska också skapa förutsättningar för nya samarbeten som främjar en positiv ömsesidig utveckling, säger Wybo Wijnbergen, Nordeuropachef för WeWork, och fortsätter:

- WeWork är ett globalt företag med en stark lokal närvaro. Vårt Stockholmsteam ska utveckla kontorsplatser i världsklass genom en kombination av gedigen lokal kännedom och lärdomar från våra över 270 kontorsytor runt om i världen. WeWorks Nordensatsning ger tillgång till fler platser och öppnar för fler möten mellan medlemmar som vill utbyta idéer och erfarenheter.



WeWorks första kontorsyta ligger på Regeringsgatan 27, i hjärtat av centrala Stockholm och Urban Escape. Med bekvämt avstånd till T-Centralen har medlemmarna tillgång till goda kommunikationer och närhet till hela Stockholms utbud. Ett avtal är tecknat med AMF Fastigheter.

- Jag är mycket glad för att WeWork kommer till Stockholm och väljer Urban Escape. Det är ett kvitto på att Stockholm och vårt kvarter står sig väl i den internationella konkurrensen”, säger Mats Hederos, VD för AMF Fastigheter.

- Med WeWork sluter vi cirkeln och konstaterar att vi har Sveriges mest intressanta och dynamiska hyresgästmix”, tillägger Niklas Haglund, projektchef för Urban Escape Stockholm.

I dag har WeWork över 50 000 medlemmar i Europa med kontor i Storbritannien, Irland, Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Spanien. Globalt har företaget över 253 000 medlemmar på 274 platser i 22 länder och 74 städer. Förutom att erbjuda nystartade företag ett community och en inspirerande arbetsmiljö består nästan en tredjedel av WeWorks globala medlemsbas av storföretag.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.