”Vill vill erbjuda rätt saker”

26 april 2021

Just nu måste man som fastighetsägare vara extra lyhörd och ha split vision. Det menar Morgan Westlund, vd på GulinsFastigheter. ”Det har blivit ännu viktigare för oss att kunna erbjuda rätt saker”, förklarar han. Framöver kommer man därför kunna hyra flexibla touch down-platser på kontorshotellet Skrädderiet och Gulins öppnar även upp för samarbeten med andra fastighetsägare för att skapa möjligheter i fler lägen.

Just nu måste man som fastighetsägare vara extra lyhörd och ha split vision. Det menar Morgan Westlund, vd på GulinsFastigheter.

Morgan Westlund tillträdde som vd för GulinsFastigheter i mars förra året. Och året som gått har givetvis varit minst sagt annorlunda. Men absolut inte sämre, konstaterar han.

– Jag tillträdde den 23 mars förra året och fick första dagen hantera frågor som jag inte alls var beredd på. Men det här året har gjort att vi kommit närmare våra hyresgäster. Vi har behövt hitta lösningar och har kontinuerligt haft dialog med våra kunder för att skapa en trygg och hållbar ekonomi kring deras förhyrning hos oss. Vi har upplevt en transparens som varit helt nödvändig.

Flexibelt och skräddarsytt

Och mycket har förändrats. Även mindre fastighetsägare måste börja tänka annorlunda nu, konstaterar Morgan Westlund.

– Det här året har verkligen inneburit att många nu har en helt annan syn på hur man vill sitta och jobba. Flexibilitet kommer verkligen vara nyckeln framöver.

Just nu håller vi på att ställa i ordning 535 kvm och kommer koppla på de ytorna till vårt befintliga kontorshotell.

Gulins hade redan innan pandemin börjat planera för just flexibilitet.

– Vi hade redan beslutat oss för att utveckla vårt kontorshotell i Gulinshuset i Sisjön och skruva upp nivån. Här kommer vi snart kunna erbjuda touch down-platser i en öppen, trivsam miljö. Att sitta i en attraktiv miljö som kan skräddarsys utefter ens behov kommer bli vanligare och vanligare. Idag väljer många att sitta i en hotellobby, för att man gillar atmosfären och miljön men även servicen och konferensmöjligheterna. Det här är vad jag vill erbjuda i Skrädderiet. Alltså samma koncept som hos de etablerade coworkingaktörerna men till ett betydligt mer resonabelt pris.

Andra möjligheter

Visst var det lättare att hyra ut kontor för fem år sedan, menar Morgan Westlund.

– Just nu spretar marknaden mycket och vi fastighetsägare måste lyssna av marknaden och ha tentaklerna ute. Vi måste lära känna kunden ännu mer.

De traditionella kontoren kommer fortfarande vara attraktiva men det måste också finnas andra möjligheter, fortsätter han.

– Företagen måste med sin kontorslösning försöka tillgodose så många behov som möjligt. Inte minst för att kunna attrahera rätt medarbetare. För oss känns det därför bra att vi redan slagit in på den vägen och att vi från och med maj månad kommer kunna erbjuda något annat utöver traditionella kontor.

Samarbete och nätverkande

Morgan Westlund och GulinsFastigheter ser också möjligheter till samarbeten och nätverkande för att kunna erbjuda en ännu attraktivare produkt.

– Det finns en hel del fastighetsägare som rör sig i samma segment som oss och jag ser framför mig att vi kan samarbeta. Är man exempelvis medlem hos oss ska man även kunna sitta i en likvärdig kontorslösning hos någon annan fastighetsägare. Det handlar om att bygga ett nätverk och kanske erbjuda en lokalitet i varje väderstreck, i förhållande till stadskärnan. Jag ser en stor möjlighet för oss fastighetsägare som har hyresgäster med liknande behov.

535 kvm öppnar i maj

Just nu har GulinsFastigheter väldigt få kontorsvakanser i sitt bestånd i Sisjön.

– Jag tror det beror på läget precis utanför tullarna och att det ändå är bra kopplingar till centrala stan. Området är tillgängligt för alla, här finns fria parkeringar och det är lätt att identifiera sig som bolag här. Just nu har vi bara tre stycken vakanta ytor på mellan 200–400 kvm. Lokalerna är fantastiskt fina och vi är öppna för att anpassa dem för kommande hyresgäster.

Med få vakanser i portföljen känns det givetvis ännu bättre att snart kunna erbjuda ytor och möjligheter i Skrädderiet.

– Just nu håller vi på att ställa i ordning 535 kvm och kommer koppla på de ytorna till vårt befintliga kontorshotell. Vi kommer fortfarande kunna erbjuda rum på mellan 10–115 kvm, men alltså även touch down-platser i öppet landskap. Plus en fin solterrass.

Avtal tecknas i form av ett medlemskap.

– Vi öppnar i maj men har redan börjat hyra ut rummen. Skrädderiet kommer utvecklas efter hand och vi kommer att vara lyhörda för vad folk efterfrågar. Kanske blir det både Instabox och matboxar i framtiden? Vi vill kunna erbjuda rätt saker, det känns viktigt, avslutar Morgan Westlund.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.