Vill växa i Kineum

9 maj 2023

Logistiksfastighetsbolaget Prologis flyttar nu sitt svenska huvudkontor till moderna lokaler i Göteborgs nybyggda landmärke – Kineum. De nya lokalerna är större än tidigare, både för att skapa utrymme den växande verksamheten och för att skapa mer utrymme för fysiska möten.

De senaste åren har Prologis portfölj vuxit kraftigt i Norden, både via förvärv och egen produktion. Det har även fört med sig en större organisation som nu kräver större lokaler.

I början av april flyttade därför Prologis sitt svenska huvudkontor till Kineum. Det nybyggda 27-våningshuset ligger i samma område som det tidigare kontoret, så närheten till stadskärnan och fördelarna med smidiga kommunikationer för resande med bil eller flyg är desamma.

Vi kliver in i en ny tid för det svenska kontoret där vi dels möter ett behov av större lokaler i takt med att vi växer. 

Det nya kontoret i Kineum erbjuder mer kontorsyta och nya funktionella utrymmen. Ett hus som dessutom är anpassat efter den moderna arbetsplatsen med allt från cykelverkstad och gym till flera högklassiga restauranger och ett femstjärnigt hotell med en pool på taket.

– Läget är perfekt, vi trivs redan väldigt bra i området. Därför passade det oss att Göteborgs bästa kontorslokaler byggdes bara fem minuters promenad bort. Vi kliver in i en ny tid för det svenska kontoret där vi dels möter ett behov av större lokaler i takt med att vi växer. Dels satsar på en ny typ av öppen kontorsmiljö, skräddarsydd för vår verksamhet, säger Gunnar Gillholm, vice president och country manager, Prologis Nordics.

Utöver ökad yta erbjuder lokalerna en miljö anpassad för att ta emot gäster. Fler mötesrum, lounge med fantastisk utsikt och större ytor ger idealiska förutsättningar för möten.

– Relationen med kunder och partners är central för Prologis och efter några år med begränsade förutsättningar för att ses är det dags att kliva in i en ny tid där vi återigen kan vårda relationerna på bästa sätt – genom fysiska möten. Det känns fantastiskt att få möjlighet att flytta in i Göteborgs nya landmärke och vi tror att det här kommer att ge en energi som kan genomsyra hela verksamheten, säger Gunnar Gillholm.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.