Vill växa i GoCo House

31 augusti 2022

"GoCo var ett naturligt val och vi ser fram emot att ha GoCo Health Innovation City som bas för vår vision att revolutionera sättet patienter tar sin medicin på", säger Martin Olovsson, VD på OnDosis.

goco_webben.jpg
Bild: ZynkaVisual

OnDosis grundades 2017 och har med sin patentskyddade plattform utvecklat ett nytt sätt att dosera och individanpassa administrering av läkemedel. Genom en uppkopplad handhållen enhet som samordnar läkemedel med intelligent dosering så säkerställs att varje enskild patient får precis den medicin de behöver. Den innovativa tekniken bakom produkten adresserar i stort behovet kopplat till dagens användning av läkemedel i piller- och kapselform och både revolutionerar och förenklar sättet läkemedel konsumeras på.

Detta har hela tiden varit grundtanken med GoCo Health Innovation City - att bygga ut och bygga på det redan existerande ekosystemet för life science i Mölndal.

 - Vår produkt kombinerar det bästa av traditionell läkemedelsbehandling, medicinteknik och digital hälsa. För att kunna växa och uppnå våra ambitioner är det absolut nödvändigt att skapa samarbeten och tillgå kompetens inom alla dessa life science sektorer. GoCo var ett naturligt val och vi ser fram emot att ha GoCo Health Innovation City som bas för vår vision att revolutionera sättet patienter tar sin medicin på, säger Martin Olovsson, VD på OnDosis.


OnDosis startade som en spin-off till AstraZeneca och har de första åren varit en del av innovationshubben BioVentureHub - en grogrund för små och medelstora bolag inom life science. Flytten vidare till GoCo House efter årsskiftet innebär inte bara en ny och värdefull verksamhet, menar Jonas Obert, affärsutvecklare på GoCo Health Innovation City.

Detta har hela tiden varit grundtanken med GoCo Health Innovation City - att bygga ut och bygga på det redan existerande ekosystemet för life science i Mölndal, fortsätter Jonas.

 - Tillsammans med BioVentureHub så bildar vi ett större ekosystem för tillväxt inom life science. Visionen hos oss båda vilar på att föra samman bolag inom industrin för att därigenom möjliggöra för nya idéer och innovationer. När företag på BioVentureHub växer sig för stora så kan GoCo erbjuda en förlängning av hubben - bara ett hundratal meter därifrån. Vi är otroligt glada över att nu få välkomna OnDosis till oss och det ska bli fantastiskt att få följa bolagets fortsatta resa. Detta är ett bolag som verkligen kan skapa skillnad, både i branschen och för slutpatienter, avslutar Jonas Obert.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.