Viktigast i valet av kontor

8 september 2022

På Sveavägen 20 i Stockholm planeras det nu för framtidens kontorslösningar, med gemensamma ytor och tjänster. Här kommer Skandia Fastigheters hyresgäster att flytta in i helt egna kontor och bygga sin egen företagskultur och image – men samtidigt dela reception, konferensrum och lounger.

skandia.jpg
Bild: Walk The Room

- Tillgången på coworkingytor har i Sverige vuxit explosionsartat de senaste åren. Vi tror att det är en lösning som kan passa många, men märker också att större företag fortfarande gärna vill ha ett eget ”hem” för medarbetarna, med möjlighet att bygga en företagskultur och känsla för bolaget, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Vi diskuterar dagligen med hyresgäster kring framtidens kontor och lösningsorienterade sätt att möblera och använda dem kopplat till nya arbetssätt.

Sveavägen 20 kommer att ge kunderna det bästa ur båda världar. Här förbereder Skandia Fastigheter nu för att uppgradera husets ljusgård till en lounge modell större, för hyresgästerna och deras kunder. Här får de en gemensam reception som tar hand om alla gäster, leveranser och andra tjänster. I loungen finns också kvalitetskaffe, frukost och fika. På samma plan kan mötesrum för små och stora sammankomster bokas. Hälsa – både psykisk och fysisk – tas hänsyn till i arkitektur och nyttjande. Cyklisterna hittar cykelparkering och generösa omklädningsrum och i loungen planeras för aktiviteter med hälsokoppling.


Konceptet har landat mycket väl, och det står redan nu klart att den globala advokatbyrån Eversheds Sutherland samt en aktör inom bank- och finanssektorn under första halvan av 2023 kommer att flytta in på 1 800 kvm vardera. På Eversheds Sutherland planeras det för fortsatt expansion och samtidigt en tydlig förflyttning av advokatbyråns arbetsgivarattraktivitet och varumärke i och med bytet från en anrik fastighet på Strandvägen till ett supermodernt kontor i city.

- Eversheds Sutherland är en ledande internationell advokatbyrå med ett modernt arbetssätt. Här kommer distansarbete fortsatt att vara en naturlig del, likaväl som det är avgörande för byrån att kontoret har ett centralt läge med bra kommunikationer. Enkel- och dubbelrum för byråns jurister, med mötesrum för videokonferenser och generösa gemensamma ytor möjliggör såväl trivsel som arbetsro och effektivitet, berättar Markus Pfister. Vi diskuterar dagligen med hyresgäster kring framtidens kontor och lösningsorienterade sätt att möblera och använda dem kopplat till nya arbetssätt.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.