Välkommen till The Rotterdam District

16 april 2021

Södra Värtahamnen i Stockholm har börjat växa fram och i denna nya urbana och moderna blandstad finns fastigheten The Rotterdam District. ”Här skapar du din egen tillvaro”, säger Sophie Ring, uthyrare på Kungsleden.

Redan 2015 förvärvade fastighetsbolaget Kungsleden fyra fastigheter kring Gärdet och Värtahamnen i Stockholm. The Rotterdam District var en av dem. Fastigheten byggdes åt SVT på 90-talet, som då var den enda hyresgästen i huset. När de valde att lämna uppstod stora vakanser.

– Kungsleden tog tillfället i akt att ta ett helhetsgrepp kring fastigheten för att modernisera och skapa en känsla av den historia och framtida utveckling som området har. Varvsarvet, urbana miljöer och en framåtlutad och kaxig attityd, säger Sophie Ring, uthyrare på Kungsleden.

Vi känner verkligen att vår vision kring vad vi ville skapa för känsla i material och utformning tilltalar många. 

Södra Värtahamnen blir en levande stadsdel i innerstadsläge med bland annat havsnära och moderna kontor, en lång kajpromenad och hela 10 000 kvadratmeter med utomhusmötesplatser och aktiviteter i olika former.

– Det handlar om att vara först. Precis som de som etablerade sig i Chelsea Market i NYC, Kødbyen i Köpenhamn, Rotterdam Market Hall och Shoreditch i London, som alla har stått som inspiratörer för den nya stadsdelen med fokus på kreativitet och mångfald.

Lokaler utöver det vanliga

The Rotterdam District har en totalyta om närmare 22 000 kvadratmeter fördelat över sju våningsplan, med garage i bottenplan. Det finns i dagsläget flera lediga ytor som alla har en unik möjlighet till att skapa kontor och arbetsmiljöer som sticker ut lite extra.

– Vi har bland annat möjlighet att få en lokal i två plan, vi har cirka 2 650 kvadratmeter på plan 4 med en härlig terrass som idag är sammanfogad via en interntrappa till plan 3 som mäter cirka 1 330 kvadratmeter. Önskar du sitta högre upp i huset har vi 1 124 kvadratmeter som även den självklart har terrass på plan 7.

Är man ute efter något utöver det vanliga ska man skynda sig att haffa plan 5. Här finns 3 720 kvadratmeter, med en terrass som sträcker sig runt tre fjärdedelar av kontoret och som ger en fantastisk havsutsikt. Med en möjlighet till två entréer erbjuder den en stor potential, alla lokaler går även att anpassa efter de behov som finns.

– När vi träffar våra blivande hyresgäster är det alltid viktigt att vi formar kontoren efter deras egna unika behov. I The Rotterdam District skapar du din egen tillvaro, vi är flexibla, säger Sophie Ring.

Start-ups och kreativa verksamheter

Det som gör The Rotterdam District unikt är att det är en befintlig fastighet med mycket historik i hjärtat av Stockholms nya stadsdel. Fastigheten bjuder på generösa takhöjder, stort ljusinsläpp och flexibla planlösningar. Här passar många olika slags verksamheter in.

– Vi tror att de bolag som tittar på nya lokaler i Södra Värtan är early adopters, trendsättare som gillar att vara först på plats. Vi ser allt ifrån etablerade företag till start-ups och kreativa verksamheter, säger Sophie Ring.

Kungsleden kommer själva att flytta sitt huvudkontor till The Rotterdam District under sommaren 2021 och intresset bland spekulanter har varit stort.

– Vi känner verkligen att vår vision kring vad vi ville skapa för känsla i material och utformning tilltalar många. The Rotterdam District har uppmärksammats mycket och vi har fått många positiva kommentarer. Det känns som vi verkligen lyckats, avslutar Sophie Ring.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.