Välkommen till Servicekuben

3 december 2020

Addentity Interiör i Malmö skapade Servicekubens kontor i Helsingborg och när byggbolaget i våras flyttade till nya lokaler i Spillepengen i Malmö fick det lokala inredningsföretaget återigen förtroendet. Tillsammans översattes inredningskonceptet i Helsingborg till kontoret i Malmö, men i större skala och omfattning. Ett inredningskoncept som bäst kan beskrivas som både industriellt och varmt, där gedigna material och dess färgskala står i fokus och bildar kontrast till vita väggar.

Servicekuben är ett mångsidigt byggföretag som hjälper kunder genom hela byggprojektet och hanterar allt från byggservice till större nyproduktion. I våras gick flyttlasset till nytt kontor i Malmö, till lokaler som tidigare inrymt flera andra verksamheter. 

De nya lokalerna hade stor potential men behövde renoveras och byggas om för att bli ett modernt kontor anpassat till verksamheten och de cirka 100 medarbetarna. Visionen som presenterades för arkitekt Mikael Wikeborg och Addentity Interiör talade sitt tydliga språk; man ville skapa ett kontor där både medarbetare och besökare skulle trivas och känna sig välkomna. 

Och så blev det. Stort fokus har lagts på ett antal utvalda material som skapar ett inredningskoncept som känns både industriellt och varmt. Här samsas rostig corten med douglasgran, betong och textilier i samma färgskala, som skapar skarpa kontraster till de vita väggarna. Ett exempel är det karaktäristiska cortenstålets färg som plockats upp i gardinerna som har en rostig ton. Som i sin tur bryter av fint mot de annars neutrala mötesrummen.

Kontoret erbjuder en mångfald av ytor; både enskilda kontor, flera konferensrum och mötesrum anpassade för olika stora grupper, plus en matsal och en lounge. Det finns även gott om informella, mjukare mötesplatser. Ett exempel är matsalen som omfamnas av två runda soffor som skapar gemenskap och som bjuder in till intressanta samtal.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.