Tyst rum med extra allt

7 november 2019

Öppna kontorslandskap innebär många fördelar. Att snabbt och effektivt kunna bolla idéer med kollegor, utveckla det sociala samspelet och inte minst maximera användandet av kontorsytorna. Studier visar dock att öppna kontorslandskap kräver tysta zoner för att medarbetare ska kunna prestera och samtidigt må bra. Där kommer Silence Cube att bli ett attraktivt alternativ för alla med behov av tysta zoner i offentlig miljö.

Bild: SSC

Det är SSC:s fabrik i Sävar, SSC Öhns, som står bakom utvecklingsarbetet av den nya produkten. Anders Nyström, Projektledare på SSC Öhns berättar.

– Vi har sett att det finns fler liknande produkter på marknaden idag men vi tycker oss ha tagit tysta rum till en helt ny nivå.

Vårt annars så tysta koncept kommer låta höra av sig mer framöver.

Vid själva utvecklingsarbetet lämnades inte något åt slumpen. Det tysta rummet har utrustats med allt som krävs för en ostörd användarupplevelse. Eget dämpat golv, ljudfällor i ventiler, ljudreducerande glas, sofistikerade akustikpaneler i ek och eleganta ljudabsorbenter i tyg samverkar för att skapa en oas av lugn även i ett aktivt och levande kontorslandskap.

SSC har lång erfarenhet av att leverera högpresterande ljudreducerade kontorsmiljöer och genom sin välkända Silence™ -teknik har man blivit ett begrepp i byggbranschen. Den lättflyttade kuben kommer att erbjudas i två storlekar lämpliga för en respektive två personer. Varje Silence Cube levereras fullutrustad med teknik som förenklar användarupplevelsen t ex automatisk belysning och luftkonditionering, WiFi samt praktiska uttag för nätverk och el.

– Silence Cube kommer inte bara ha hög funktionalitet och ljudreducering, den kommer också att sticka ut ordentligt med sitt moderna utseende. Läckra runda former och stilren design kommer göra den till en garanterad blickfångare i det öppna kontorslandskapet, fortsätter Elin Ackefall, försäljningschef för affärsområdet Inredning på SSC.

Silence Cube är den första produkten att lanseras i en större satsning att vidareutveckla SSC:s Silence™-koncept för offentlig miljö.

– Vårt annars så tysta koncept kommer låta höra av sig mer framöver, avslutar Elin med ett leende.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.