Trendspaning: Här ökar sökningarna på kontorslokaler

12 april 2024

Nya siffror från Lokalguiden pekar på ett ökat intresse för kontorslokaler i centrala Göteborg och Malmö under mars månad. Även i Stockholm syns ett ökat intresse för mindre lokaler, medan det i huvudstaden är en minskning i sökningar efter större kontorslokaler.

Bild: Unsplash
Bild: Unsplash

Under mars månad var det en uppgång i sökningar efter kontorslokaler på 10-100 kvadratmeter i Stockholm, Göteborg och särskilt markant i Malmö. För Göteborg och Malmö var mönstret detsamma för de något större kontorslokalerna, på 100–250 kvadratmeter, med en ökning på 44 respektive 3 procent. I Stockholm minskade sökningarna med 13 procent i samma kategori.


– Sökningarna är fortfarande på en lägre nivå än samma period föregående år, men ökningen är ett positivt tecken för lokalmarknaden, framförallt i Göteborg och Malmö, säger Johan Ahlenius, vd på Lokalguiden.


Även för kontorslokaler i kategorierna 250-400 kvadratmeter och 400-600 kvadratmeter syntes en ökning under mars månad för Göteborg och Malmö, medan det för Stockholm syntes en nedgång. Störst var skillnaden i kategorin 400-600 kvadratmeter där sökningarna i Stockholm minskade med 33% samtidigt som de i Göteborg ökade med 3 % och i Malmö med hela 187%.

För de allra största kontorslokalerna, i kategorin över 600 kvadratmeter, låg sökningarna i Stockholm och Göteborg nästan oförändrat, medan det i Malmö var en uppgång på 13%. 

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.