The Pot i Karlshamn

10 november 2023

Under 2024 tar Paraply ett banbrytande steg i att omdefiniera det professionella och kulturella landskapet i södra Sverige med lanseringen av The Pot Karlshamn – en visionär hybridarena belägen vid Östra Piren. Med en spektakulär huvudarena, flexibla ytor och en kapacitet om 300 sittplatser, definierar detta ambitiösa projekt framtidens mötesplatser där den fysiska och digitala världen harmoniskt sammanflätas.

the pot webb.jpg
Bild: Paraply

The Pot Karlshamn innehåller även en satsning på en ny hub med en kombination av öppna aktivitetsytor, coworking, café, samt olika rum och studios. Detta innovativa utrymme är designat för att skapa kreativa möten och event både digitalt och fysiskt, och siktar mot en ny standard för arbetsplatser och nätverksbyggande i regionen.


Satsningen är en del av Paraplys långsiktiga strategi att främja regional tillväxt, innovation och samverkan i Karlshamn och Blekinge. The Pot finns sedan tidigare etablerat i Karlskrona och har på kort tid blivit en naturlig smältdegel för arbete, möten, inspiration och upplevelser. The Pot Karlshamn kommer att utgå från samma plattform och tar sikte mot att bli en arena för konserter, workshops, föreläsningar, mässor och mer, samtidigt som den stimulerar ekonomisk utveckling och kulturellt utbyte.


Denna långsiktiga och strategiska investering förväntas inte bara att öka Karlshamns och Blekinges attraktivitet som destination, men också bidra till regionens övergripande tillväxt och kompetensförsörjning.

Östra Pirens unika läge som en hubb mitt i Blekinge, med tillgängligt avstånd till Kristianstad, Växjö och Kalmar, samt närhet till Köpenhamn och Malmö via tåg, E22, Ronneby flygplats och båtlinjer till Litauen och Tyskland samt Polen via Karlskrona, positionerar arenan som en naturlig mötespunkt för både lokal och internationell publik.


The Pot Karlshamn siktar mot att öppna i maj 2024.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.