Testa oväntade platser att jobba på

19 april 2018

Att arbeta i samma miljö varje dag gör det mer sannolikt att också tänka och agera på samma sätt. För att öka kreativiteten är det därför viktigt att våga testa nya och oväntade platser att arbeta på. Dem kan man boka snabbt och enkelt via den nya tjänsten Gaest.com, som erbjuder ett brett utbud av kreativa platser för bland annat möten och workshops.

Gaest.jpg
Bild: Gaest.com

De senaste åren har konceptet med aktivitetsbaserade arbetsplatser vuxit sig allt starkare. En logisk fortsättning av den trenden är att företag även uppmuntrar medarbetare att leta efter kreativa platser utanför det egna kontoret.

– Ju fler intryck vi får desto mer kreativitet föds. Sitter man på samma plats och träffar samma människor minskar möjligheten till nya tankar, säger kreativitetsexperten och författaren Teo Härén, som hjälpt många företag att öka sin kreativitet.

varken svårt eller dyrt

Mångfalden av mötesrum på Gaest.com utmanar den traditionella bilden där hotell och konferensanläggningar bokas rutinmässigt och endast vid större möten eller workshops. Att upptäcka nya spännande platser att arbeta på till vardags behöver varken vara svårt eller dyrt. Då det finns en stor variation av uthyrare på Gaest.com kan man även knyta nya kontakter och utöka sitt professionella nätverk som en positiv följd av miljöombytet.

– Av egen erfarenhet vet jag att korta avstämningsmöten hålls bäst vid skrivbordet så att arbetet kan flyta på utan allt för stora avbrott. Ska man däremot gå på djupet med ett problem kan det istället vara nödvändigt att komma bort från kontoret. Den fysiska miljön påverkar helt enkelt hjärnan väsentligt. Vi vill göra det enkelt att hitta inspirerande möteslokaler som ger nya intryck och energi, säger Anders Boelskifte Mogensen, VD och koncernchef för Gaest.com.

tre bästa tips för ökad kreativitet

1. Våga testa lite oväntade ställen. Du kanske är mest fokuserad i ett arbetsrum utan fönster? Eller får bättre idéer på en glasveranda med utsikt över vatten? Eller så får du kanske energi och idéer av att arbeta framför en brasa?

2. Kreativitet är väldigt personligt. Vissa blir inspirerade av att arbeta med vacker utsikt, någon annan blir distraherad. Vid större möten, var lyhörd och anpassa lokalen så det passar så många som möjligt.

3. Testa många olika lokaler. Avfärda inte konceptet ”byta arbetsmiljö” direkt efter att bara testat tre olika platser. Du kanske bara råkade välja fel.

Så fungerar Gaest.com

Välj bland de över 400 lokalerna i Sverige, eller de drygt 3 000 lokalerna totalt, boka direkt hos värden och betalar bara för de timmar du hyr lokalen. Hos många värdar kan man även beställa kaffe, lunch och annan catering.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.