Stort intresse för B26 i Västerås

10 september 2019

Kungsleden har hyrt ut 70 procent av ytorna i konceptfastigheten B26 i centrala Västerås. B26 kommer att erbjuda unika arbets- och mötesplatser av hög internationell klass med co-working som en del av konceptet.

Bild: Kungsleden
Bild: Kungsleden

Kungsleden utvecklar tillsammans med Aros Congress Center ett helt nytt kontorskoncept – B26 Collaborative Workspaces. Det blir en samarbetsplats som bygger på idén att sammanföra företag och personer med intresse för kreativitet, idéskapande, utveckling och affärer.

– Vi kallar B26 ’Ett nytt kontorskoncept för kreativa krafter’ och det tycks ligga helt rätt i tiden för intresset är stort. 70 procent är uthyrt och förhandlingar pågår för övriga ytor, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden.

– Intresset är mycket stort och vi har därför utökat med ytterligare 318 kvadratmeter för att kunna erbjuda kontorsrum till mindre företag som vill ha en fast kontorsplats och samtidigt vara en del av vår samarbetsplats och co-workingmiljö. Vår totala yta, tillsammans med B26 restaurang är 2 300 kvadratmeter , säger Tobias Hultberg, vd på Aros Congress Center.

Utöver Aros Congress Center har Kungsleden tecknat avtal med fyra hyresgäster: Sigholm, PwC, Almi och Atea. De flyttar in den 1 januari 2020, utom PwC som flyttar in den 1 mars. Den uthyrningsbara ytan i B26 är 4 700 kvadratmeter och Kungsledens investering uppgår till 147 Mkr.

– Vi är väldigt nöjda med mixen av hyresgäster – de är alla välkända varumärken och bolag i framkant som vill vara med och bidra och satsa på B26-konceptet, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden.

Klicka här för att läsa Lokalguidens artikel om B26 som publicerades tidigare i år. 

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.