Tre kontor blir ett?

8 september 2023

Castellum och Hitachi Energy har tecknat en gemensam avsiktsförklaring om att uppföra Hitachi Energys nya svenska huvudkontor på upp till 25 000 kvm på Finnslätten i Västerås.

castellum webb.jpg
Tobias Hansson, vd för Hitachi Energy i Sverige och Mats Eriksson, vd för Castellum, Region Mälardalen. Foto: Castellum

I dag är Hitachi Energys medarbetare utspridda på tre områden i Västerås, Tegnér, Östermalm och Finnslätten. Avsiktsförklaringen innebär att bolagen tillsammans utreder förutsättningarna för att samla alla Hitachi Energys medarbetare i en nyproducerad byggnad på Finnslätten.


Vi är glada över att inleda samtal med Castellum som partner för att skapa en framgångsrik arbetsplats med kontors- och produktionsytor samt forskningscenter i ett attraktivt läge.

Under förarbetet och utredningsstadiet är Hitachi Energys vision för sitt nya kontor en ledstjärna – Förena människor på en hållbar arbetsplats för alla.


- Vi är glada över att inleda samtal med Castellum som partner för att skapa en framgångsrik arbetsplats med kontors- och produktionsytor samt forskningscenter i ett attraktivt läge. Genom att samla alla kompetenser i Västerås till en gemensam arbetsplats kan vi stärka vår kultur och innovationsförmåga samtidigt som vi vistas en modern och hållbar fastighet, säger Tobias Hansson, vd för Hitachi Energy i Sverige.


Målsättningen är att parterna ska utreda och avtala ett hyresavtal för nyproduktionen under 2024.


- Vi är glada och stolta inför möjligheten att kunna erbjuda riktigt bra kontors- och produktions- och forskningslokaler för Hitachi Energys verksamhet. Vi kommer tillsammans med Hitachi Energy kunna skapa såväl ändamålsenliga som hållbara lokaler för deras verksamhet, som samtidigt attraherar och inspirerar deras medarbetare. Det viktigaste för oss är att Hitachi Energys medarbetare ska trivas bra hos oss, säger Mats Eriksson, vd för Castellum, Region Mälardalen.


Ambitionen är att lokalerna, när marknadsförutsättningarna är rätt, ska byggas centralt på Finnslätten, på en yta mellan Lugna gatan och Effektgatan.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.