Storbank till Karlatornet

11 april 2023

Handelsbanken är nu klar som hyresgäst i Karlatornet. Sernekes och Balders JV-bolag för Karlatornet har ingått ett femårigt avtal med Handelsbanken, som kommer att hyra cirka 1 100 kvadratmeter i en av podiebyggnaderna vid Karlatornet.

karla webb.jpg
Bild: Serneke

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Handelsbanken till Karlastaden och Karlatornet. Det är mycket positivt att en så stor och viktig aktör ser potentialen i den framväxande stadsdelen och i och med det ökar attraktiviteten för området ännu mer, säger Ola Serneke, VD för Serneke Invest.

Handelsbanken ser fram emot att etablera sig i det expansiva och dynamiska området som växer fram i Karlastaden, understryker Mikael Romert som är Handelsbankens länschef i Storgöteborg:

– Mötesplatser och personliga möten i toppklass, som utgår från våra kunders behov är en grundläggande del av Handelsbankens idé. Vi har kontor i hela Sverige, nära våra kunder. Karlatornet är en perfekt utgångspunkt för vår ambition att vara en naturlig del av våra kunders vardag och lokalsamhället i den dynamiska stadsdelen Karlastaden.

Kontorsdelen i den så kallade podiebyggnaden i anslutning till Karlatornet omfattar totalt cirka 7 000 kvadratmeter och består av 10 våningar. Karlatornets andra podiebyggnad utgörs av en 15 våningar hög hotelldel. Preliminär inflyttning för Handelsbanken beräknas ske under det andra kvartalet 2024.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.