Stayaround till Medborgarplatsen

4 juni 2021

I Augusti 2021 öppnar Stayaround en ny coworkinganläggning mitt på Medborgarplatsen i Stockholm. Anläggningen är cirka 3 000 kvm och avtalet med Balder sträcker sig fram till 2025.

stayaround.jpg
Bild: Balder

- Vi ser fram emot att återigen öppna på Södermalm då vi har många medlemmar som länge efterfrågat en hub där. Vi har redan efter en vecka hyrt ut de första rummen,  säger Michaela Bäucke Kollem VD för Stayaround.

Målgruppen är små och medelstora företag som uppskattar att dela kontor med andra och som söker kostnadseffektiva men effektiva kontor, men kanske framförallt efterfrågar flexibilitet för att snabbt kunna utöka kontoret när pandemin äntligen är över. 

Vi vill vara ett alternativ för de företag som inte vill spendera för mycket pengar på sitt kontor, men där det finns ett tydlig sammanhang med andra intressanta företag.

Det finns flera olika kontorslösningar, allt ifrån flexibla kontorsplatser för några  tusenlappar i månaden till egna kontorsrum och avdelningar med egen entré för de större företaget till konkurrenskraftiga priser. 

- Vi vill vara ett alternativ för de företag som inte vill spendera för mycket pengar på sitt kontor, men där det finns ett tydlig sammanhang med andra intressanta företag.  Det IKEA har varit för hemmet, med prisvärdhet och funktion vill vi vara för kontoret,  säger Michaela.

Utöver själva kontorets och avtalets utformning som fokuserar på form och flexibilitet så är även stämningen på arbetsplatsen något som blir allt viktigare för företag och dess anställda. 

- Då gemensamma ytor såsom lounge, spelrum och kök delas mellan många gäller det att skapa en kultur som omfamnar mångfald. Genom att välkomna alla typer av entreprenörer. branscher och företag skapar vi förutsättningar för intressanta möten som inte sällan skapar nya affärsmöjligheter.  

- Jag känner mig alltid välkommen till kontoret, dels av Stayarounds egen personal men även av de andra hyresgästerna. Det känns som att vi ingår i ett sammanhang och där möjligheten att knyta nya kontakter ges väldigt naturligt, säger Josef Fallelsen, VD för Vaam, som idag är hyresgäst på anläggningen Tegelbacken. 

- Vi har arbetat med Stayaround i snart tre år. De är specialister att på ett snabbt och effektivt sätt skapa miljöer som känns tilltalande där man vill vara. Vi ser fram emot att följa Stayaround i sin satsning på Göta Ark, säger Max Hultin, Affärsområdeschef på Balder som är fastighetsägare.

Om Stayaround

Stayaround driver idag fyra coworkinganläggningar i Stockholm och erbjuder små till medelstora företag kostnadseffektiva och flexibla kontorslösningar i en spännande och värdeskapande miljö. Vi ger företag möjlighet att ta del av ett starkt community och ett stort nätverk i varierande branscher.Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.