Stadsdelen Valand lockar företag

28 maj 2019

Aranäs Fastigheter håller på att skapa över 13 000 kvm kommersiella lokaler i Kungsbacka. Sammanlagt ska sju kvarter byggas i den nya stadsdelen Valand och just nu fylls den första delen, kvarter 6, på med fler och fler företag. Senast i raden av hyresgäster som väljer Valand är PwC som flyttar in i november.

Första kvarteret i Kungsbacka står nu inflyttningsklart. Bild: Aranäs Fastigheter

Stadsdelen Valand kommer att bestå av totalt sju kvarter med butiker och restauranger i gatuplan. På våning två och uppåt blir det en blandning av kontor, bostadsrätter och hyreslägenheter. Med sitt strategiska läge mellan Kungsmässan och innerstaden och några minuters promenad från resecentrum kommer stadsdelen att förtäta Kungsbacka. 

Första kvarteret står inflyttningsklart och fler och fler företag väljer nu att etablera sig här. De första flyttar in i juni då Aspia, Handelsbanken, I Love Pizza och en advokatbyrå blir nya hyresgäster i Valand. Dessutom öppnar Harrys och återuppstår därmed i Kungsbacka. Nu står det också klart att PwC, ett av världens största revisionsföretag, väljer att flytta till Valand. Flytten är ett viktigt strategiskt beslut då Kungsbacka är en av företagets prioriterade marknader. 

Med kontor i centrum får vi bättre möjligheter att synas, växa och locka personal.

- Med kontor i centrum får vi bättre möjligheter att synas, växa och locka personal, säger Paul Schultz, partner på PwC, i ett uttalande.

Nu går arbetet med de andra kvarteren vidare och Skanska har fått ett nytt uppdrag som omfattar  två flerbostadshus och ett kontorshus. 

– Vi är glada över förtroendet från Aranäs att får vara med och fortsätta att utveckla Kungsbacka. Här har vi redan samarbetat i en annan etapp vilket gett oss goda erfarenheter att bygga vidare på i detta spännande stadsutvecklingsprojekt, säger Lotta Cvach, distriktschef, Skanska Sverige AB.

De tre husen omfattar totalt 18 000 kvm bruttoyta och blir mellan fyra och fem våningar höga. Projekteringsarbeten inleds omgående med beräknad byggstart under fjärde kvartalet i år. Husen beräknas stå färdiga etappvis från slutet av 2021 till februari 2022.

Intresserad av att hyra lokal i stadsdelen Valand? Läs mer här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.