Nytt handelscentrum i Kungsbacka

23 augusti 2019

Aspelin Ramm Fastigheter har tecknat hyresavtal med Jula om 3 200 kvm för volymhandel intill Hederondellen i norra Kungsbacka. Samtidigt hyr restaurangkedjan Linnea & Basilika 510 kvm av totalt 7 500 kvm i den nya handelsfastigheten som nu kan byggstartas.

Bild: Aspelin Ramm Fastigheter

– Jula är en av landets allra största aktörer för hemmafixare med en aktiv livsstil. Att de väljer att etablera ett varuhus i Hede innebär att vi nu har påbörjat bygget av Kungsbackas nya handelscentrum iHede, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter. 

I september nästa år beräknas fastigheten vara klar för inflyttning av de första hyresgästerna.

Eftersom det här är den sista obebyggda tomten så har det varit viktigt för oss att hitta hyresgäster som bidrar till att utveckla området och kommunen ytterligare.

– Efter många turer känns det nu väldigt bra att vi kan gå vidare med projektet. Jula är den stora och stabila hyresgäst som vi har behövt göra klart med innan vi har kunnat påbörja bygget. Inom kort räknar jag med att vi kan presentera ytterligare någon eller några hyresgäster som etablerar sig i iHede.

Fastigheten Hede 4:15 om 17 000 kvadratmeter tomtyta ligger ett stenkast från Hede pendeltågstation som redan idag är en central knutpunkt för resandet i Kungsbacka. Förutom ett nytt stationshus har det byggts 1 000 nya parkeringsplatser öster om spårområdet och en ny stor cykelparkering vid stationsområdet.

– Med bygget av volymhandelscentrumet iHede befäster vi hela området som ett väldigt starkt handelsområde i kommunen med grannar som Willys, Hedin Bil och Hede Fashion Outlet. Eftersom det här är den sista obebyggda tomten så har det varit viktigt för oss att hitta hyresgäster som bidrar till att utveckla området och kommunen ytterligare.

Etableringen är Julas första varuhus i Kungsbacka kommun. Sedan tidigare finns Jula bland annat i Göteborg, Partille, Mölndal och Varberg.

– Vi öppnar i ett attraktivt och fint läge med bra tillgänglighet, bra skyltmöjligheter och bra synlighet. Med etableringen på iHede i Kungsbacka stärker vi vår position i Västsverige, säger Johan Sjöhagra, Julas DSO (Director of Sales Operations).

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.