Spännande hyresgäst på väg in

25 oktober 2022

Nästa sommar flyttar Warner Bros sin TV-produktion i Göteborg till specialanpassade lokaler på Marieholmsgatan. Hyresavtalet med Svenska Hus är på 10 år.

warner.jpg
Bild: Warner Bros

- Vi kände att Svenska Hus hade rätt engagemang för att hitta en kreativ och långsiktig lösning tillsammans med oss, säger Johan Idering, vd på Warner Bros. International Television Production Sverige.

En spännande hyresgäst är på väg in och vi har fått chansen att visa hur vi på Svenska Hus kan anpassa oss för att möta alla typer av lokalbehov. 

Warner Bros Sverige är ett av landets största produktionsbolag och producerar program som ”Bingolotto”, ”Postkodmiljonären”, ”Lotta på Liseberg”, ”Bachelor”, ”Jills Veranda” och en rad dramaproduktioner. För närvarande är Göteborgsverksamheten baserad i Gamlestadens fabriker, men i juli 2023 är det klart för flytt till de nära 3 000 kvm stora lokaler som Svenska Hus skapat genom att bygga om sin fastighet på Marieholmsgatan.


- Vi producerar alla typer av program för både svenska kanaler och internationella streamingbolag, säger Johan Idering. Vi kommer att ha allt från utveckling, förproduktion och scenografitillverkning till inspelning och efterbearbetning i lokalerna.

Camilla Berglund, uthyrningsansvarig på Svenskas Hus i Göteborg välkomnar avtalet.

- En spännande hyresgäst är på väg in och vi har fått chansen att visa hur vi på Svenska Hus kan anpassa oss för att möta alla typer av lokalbehov. Vi har tillsammans med Warner Bros säkrat bolagets verksamhet i Göteborg över tid och dessutom erbjudit ett alternativ som ligger i ett område som är både praktiskt och strategiskt rätt för kunden.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.